Ministr Babiš: Být místopředsedou pode mnou nebude žádné lízání medu

01.03.2015 22:21

Po sobotní části III. celostátního sněmu, na němž si hnutí ANO zvolilo nové vedení, pokračoval v neděli kongres schválením stanov a volbami Rozhodčí a smírčí a Kontrolní komise.

Ministr Babiš: Být místopředsedou pode mnou nebude žádné lízání medu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andreje Babiše focení zřejmě bavilo

V posledním bodu sněmu vystoupili se svými projevy 1. místopředsedkyně sněmovny a nově také místopředsedkyně hnutí Jaroslava Jermanová, koaliční spolupráci a práci poslaneckého klubu zhodnotil nově zvolený 1. místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek.

Zprávu o činnosti europoslanců za ANO, ale také o zásadní problematice Evropské unie přednesl Pavel Telička. Poté popsali práci ve svých resortech ministři obrany Martin Stropnický, dopravy Dan Ťok, pro místní rozvoj Karla Šlechtová, životního prostředí Richard Brabec a odstupující ministryně spravedlnosti Helena Válková. Té po jejím bilančním projevu poděkoval za práci v resortu předseda hnutí Andrej Babiš.

Poté začala diskuse, do níž se přihlásili poslankyně Radka Maxová, která se ve sněmovně věnuje sociálním věcem a rodině, zpráva poslance Davida Kasala se věnovala činnosti odborné sněmovní pracovní zdravotnické skupiny, o školství diskutoval Karel Rais, za hospodářský výbor promluvil Ivan Pilný, Jiří Holeček pak hovořil o potřebě transparentního financování sportu. Diskuse se nakonec rozproudila nad výroky Ivana Pilného, který ve svém vystoupení konstatoval, že se do vedení ANO dostali i lidé, kteří hnutí využili jako výtah k moci.

Na závěr se s delegáty a hosty rozloučil staronový předseda hnutí Andrej Babiš. "Já mám z toho sněmu dobrý pocit," konstatoval šéf ANO. "Hlavně jsem rád, že jsme zvolili nové orgány. Být místopředsedou pod Babišem ale nebude žádné lízání medu. Bude to hlavně o práci."

Vedení hnutí by podle něj mělo pracovat více s krajskými organizacemi a regiony. "Strašně moc vám děkuji. I těm, kteří pracovali v dosavadním předsednictvu. Ale to předsednictvo nebylo ucelené. Nyní začínáme od nuly. Ještě jednou moc děkuji a těším se na spolupráci," rozloučil se předseda hnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…