Ministr Babiš: Je v zájmu státu, aby občané rozuměli finančním otázkám

03.06.2014 13:10

Ministerstvo financí spustilo portál o finančním vzdělávání

Ministr Babiš: Je v zájmu státu, aby občané rozuměli finančním otázkám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Ministerstvo financí dnes spustilo nový internetový portál o finančním vzdělávání „Proč se finančně vzdělávat?“, pokračuje tak v podpoře finančního vzdělávání a snaze o zvyšování finanční gramotnosti veřejnosti. Portál provozuje Ministerstvo financí na adrese www.psfv.cz. 

„Je v zájmu státu, aby občané rozuměli finančním otázkám a aby chápali systém veřejných i soukromých financí. Právě proto Ministerstvo financí připravilo tento internetový portál,“ prohlásil ke spuštění stránky ministr financí Andrej Babiš. Rozcestník poskytuje základní informace o fungování finančního trhu a rizicích ve světě financí, tvorbě a vedení rodinného rozpočtu a pomůže i při řešení problémů s finančními institucemi či v případě předlužení.

„Na novém webovém portálu lze najít praktické rady pro řešení různých finančních problémů, odkazy na občanské a dluhové poradny, které lidem kvalifikovaně a zdarma pomohou,“ uvedl Martin Pros, náměstek ministra financí. Portál také monitoruje aktivity v oblasti finančního vzdělávání jak v České republice, tak v zahraničí, a slouží i ke sdílení informací členů Pracovní skupiny pro finanční vzdělávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo financí

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…