Ministr Babiš: Peníze buď budou, nebo nebudou. Můžete se smát

07.07.2015 18:49

Faktická poznámka na 29. schůzi Poslanecké sněmovny dne 7. 7. 2015 k tématu důchodové reformy:

Ministr Babiš: Peníze buď budou, nebo nebudou. Můžete se smát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Řekl jsem tady velice jednoduchou věc, že buď na ty důchody budeme mít peníze, nebo nebudeme. Všichni se smáli, můžou se znovu smát. A potom jsem se začal zajímat. Dal jsem si udělat studii toho vostatka (?). A co se stalo? No okamžitě opozice vyndala nějaké demagogické domněnky, že chci snižovat důchody a podobné nesmysly. Potom ještě mi řekl jeden koaliční partner, že to není můj byznys. Tak jsem to nechal být.

Kde vezmeme peníze? Minulý rok jsme měli minus 40 a tento rok budeme trošku méně a příští rok bude 36. Proč? Protože se navyšují odvody sociálního pojištění. Takže jenom za tento rok to bude víc než 46 miliard. A kde je vezmeme? V pátek bude elektronická evidence tržeb. (Pobavení v sále.) Smějte se. V restauračních službách bychom měli vybírat dvanáct miliard. Vybíráme 1,6. Dvanáct minus 1,6 je kolik? Deset. Takže skoro máme třetinu. Zkuste podpořit elektronickou evidenci tržeb. A potom nová opatření na karuselové podvody. Můžete se znovu smát. Takže tam jsou ty peníze. Buď budou peníze, nebo nebudou peníze.

Vy tady 20 let mluvíte o důchodové reformě. Tak proč jste ji nevyřešili? Tak jste ji měli vyřešit. Máte komise. Taková, maková. Takže zatím je to jenom to, že buď budou peníze, nebo nebudou. A děláme všechno pro to, aby byly, a jde to dobrým směrem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice