Ministr Hamáček: S českými firmami pracovat chci

29.03.2020 14:06

Komentář na facebookovém profilu ke spolupráci s českými firmami vyrábějící ochranné pomůcky

Ministr Hamáček: S českými firmami pracovat chci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Píšete mi spoustu dotazů, proč nebereme ochranné pomůcky z českých firem. V první řadě je ale důležité si uvědomit, jaká je jejich potřeba. Kolik vlastně musíme všeho mít, aby fungovalo zdravotnictví a další služby. Jsou to miliony týdně. Lítá sem letadlo za druhým, stovky tun materiálu, miliony kusů a stejně to stačí tak akorát. S českými firmami ale pracovat samozřejmě chci. Proto dnes na vnitru vytváříme tým, který bude koordinovat možnost zásobování z Česka.

Já sám se v následujících dnech a týdnech potkám s lidmi, kteří vyvíjí v Česku roušky, respirátory nebo staví ventilátory, abych zjistil, co přesně potřebují. A jak jim může stát pomoci. Tohle je má priorita! K tomu budeme samozřejmě dál pokračovat v nákupech ochranného materiálu v zahraničí, abychom uspokojili požadavky českých nemocnic a lékařů. A jak jsem psal i v minulých příspěvcích, snažíme se o nákup dalších stovek ventilátorů. Abychom navýšili už tak dobré kapacity, které v Česku máme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.