Ministr Havlíček: Krásnými známkami můžeme poděkovat všem, kteří bojovali s pandemií

24.06.2020 12:57

MPO vydává známky s rouškami jako poděkování záchranářům, hasičům a dobrovolníkům.

Ministr Havlíček: Krásnými známkami můžeme poděkovat všem, kteří bojovali s pandemií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Havlíček, místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy

Česká pošta přišla nedávno s myšlenkou vydat poštovní známky s poděkováním všem záchranářům, hasičům, armádě, policii i pošťákům za boj proti novému typu koronaviru. Známky, které reflektují globální pandemii koronaviru a boj s ní, už některé státy vydaly. Ty české s nápadem motivu ochranných roušek, který je rozprostřen přes dvě samostatné známky, však patří mezi nejoriginálnější.

Ministerstvo průmyslu a obchodu jako vydavatel českých poštovních známek vydání této emise podpořilo a schválilo. „Jsem rád, že těmito krásnými známkami můžeme poděkovat všem, kteří bojovali s pandemií. Díky jejich nasazení a obětavé práci patříme mezi ty státy v Evropě, které ji dokázaly zkrotit,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a dodává: „Všem, kteří pomáhali, patří uznání, podpora a velké dík.“

„Vydání této dodatečně zařazené emise ministerstvo podpořilo a vnímalo ji jako ocenění práce všech těch, kteří byli v nelehké době v první linii a riskovali svoje životy, všech složek Integrovaného záchranného systému, ale i řady dobrovolníků, kteří se zapojili do šití roušek a do dalších forem potřebné pomoci,“ říká náměstek pro digitalizaci a inovace ministra průmyslu a obchodu a předseda Komise pro tvorbu emisního plánu poštovních známek Petr Očko.

známka

Hlavním motivem známek jsou roušky se symboly jednotlivých záchranných sborů, rouška s puntíky je pak věnována všem dobrovolníkům.

Roušky se staly jedním ze symbolů boje s nemocí Covid-19 v Česku a fenoménem, který ilustruje současnou situaci lépe, než cokoli jiného. Kompletní přehled všech roušek na známkách je viditelný, když se dvě známky přiloží k sobě.

Poštovní známky nesou nominále B, odpovídající hodnotě 19 korun pro zasílání obyčejných psaní v ekonomickém režimu dodání do 50 gramů v rámci České republiky. Náklad bude činit dvakrát 375.000 kusů na tiskových listech s 25 známkami. Autorem známek je výtvarník Filip Heyduk. Známky vyšly ve středu 24. června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…