Ministr Havlíček: Podpora podniků, které inovacemi bojují s pandemií koronaviru

04.09.2020 10:45

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhodnotilo žádosti o dotace v druhé soutěži podprogramu „Inovace do praxe“ programu The Country for the Future. Zaměřena byla na boj proti pandemii COVID-19 a zmírnění jejích dopadů.

Ministr Havlíček: Podpora podniků, které inovacemi bojují s pandemií koronaviru
Foto: Screen TV Prima
Popisek: Karel Havlíček v pořadu Partie

„V programu The Country for the Future podpoříme 34 projektů, které pomohou malým a středním podnikům s překonáním následků opatření souvisejících s COVID-19 či budou mít přímé přínosy pro boj proti šíření tohoto onemocnění,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a dodává: „Kromě toho jsme v rekordně krátkém čase připravili i program Czech Rise Up, který podporuje projekty přímo zaměřené na řešení související s COVID-19 ve zdravotnictví.“

Anketa

Jak nahlížíte na Čínu?

hlasovalo: 33942 lidí

Malé a střední podniky mohly v druhé soutěži přihlašovat záměry na zavedení inovace postupu nebo organizační inovace, se kterými mohly začít hned po podání žádosti. Na jeden projekt bylo možno žádat nejvýše 25 mil. Kč a podnik sám se na nákladech podílí vždy minimálně z jedné čtvrtiny vlastními zdroji. Po vyřazení dvou žádostí stornovaných uchazeči a dalších šesti kvůli nesplnění základních (formálních) podmínek soutěže, prošlo 52 žádostí do odborného hodnocení.

„Po posouzení žádostí experty poskytne MPO podporu projektům v úhrnné výši cca 240 milionů korun,“ říká náměstek ministra průmyslu a obchodu pro digitalizaci a inovace Petr Očko a dodává: „Rovněž chystáme program Czech Rise Up 2.0 (ZDE) na podporu využívání moderních technologií v medicínských a nemedicínských řešení.“

Nejen současná situace s koronavirem potvrzuje důležitost Inovační strategie ČR, která počítá s tím, že se výzkum stane základem nové hospodářské vize Česká republika: Země pro budoucnost. ČR se postupně posouvá mezi inovační lídry, jak mj. ukázal nedávno zveřejněný Globální inovační index (ZDE).

Seznam projektů podpořených z programu The Country for the Future a další podrobnosti jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…