Ministr Jurečka: Ať si prezident zajede do obcí, kde tři měsíce v roce chodí pro vodu k cisternám

09.01.2017 17:38

Vyjádření na sociální síti:

Ministr Jurečka: Ať si prezident zajede do obcí, kde tři měsíce v roce chodí pro vodu k cisternám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

Miloš Zeman byl premiérem mezi lety 1998 a 2002, v době tzv. opoziční smlouvy. Za jeho premiérování rostl meziročně HDP o 1,3% v roce 1999, o 4,6% v roce 2000, o 3,0% v roce 2001 a konečně o 1,6% v roce 2002. Naproti tomu v tomto období vždy byl plánován státní rozpočet jako deficitní, a se schodkem vždy i skončil. Konkrétně téměř 30miliardový schodek v roce 1999, 46miliardový schodek v roce 2000, v roce 2001 schodek dosáhl neuvěřitelných téměř 68 miliard oproti plánovaným necelým 49 miliardám, a konečně po skončení jeho vlády v roce 2002 činil schodek 45,7 mld. Kč. Pokud jsem ekonomický analfabet, jak tvrdí Miloš Zeman, tak bych velmi rád slyšel, proč ani téměř 5% růst v roce 2000 nestačil vládě Miloše Zemana ne k tomu, aby měl rozpočet s přebytkem, ale aby alespoň dodržel naplánovaný deficit 35,1 mld. Kč. Ani téměř 5% růst HDP nedokázal naplnit státní kasu a oproti plánu tehdy v rozpočtu chybělo navíc 11 miliard korun.

Navíc já navrhuji, abychom zvážili, zda část přebytku rozpočtu nevyužít na investice, které jsou nutně potřebné a stejně je ČR bude muset rychle realizovat a jejich odkládání ponese další růst nákladů státu. Ať si pan prezident při svých cestách zajede také do obcí, kde nemají vodovod a tři měsíce v roce chodí pro vodu s kanystry k cisternám, kde v obci není kanalizace ani ČOV a přepady septiků to pouští rovnou do potoků a řek. Chápu, že z Hradu toto není vidět, ale já na vesnici celý život žiji a tyto problémy jsou vážné, to myslím pochopí i kdejaký analfabet!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…