Ministr Jurečka: Do zemědělského muzea budou mít děti a mládež vstup zdarma

20.08.2016 22:00

Národní zemědělské muzeum (NZM) umožní dětem do 18 let vstup zdarma. Novinka bude platit od 20. srpna v budově NZM v Praze na Letné. Muzeum tak chce přitáhnout mladé lidi a podpořit u nich zájem o zemědělství.

Ministr Jurečka: Do zemědělského muzea budou mít děti a mládež vstup zdarma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

„Po zvýhodněném rodinném vstupném jde o další krok, který přiblíží Národní zemědělské muzeum moderním evropským institucím. Naším cílem je, aby šlo o živé muzeum, a to se podaří, jen když si do něj najde cestu více lidí,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Školáci si tak budou moci už na konci prázdnin prohlédnout zdarma i nejnovější expozice NZM. Proniknout mohou třeba do tajuplného světa rostlin v Laboratoři ticha, která se do Prahy přesunula z výstavy EXPO v Miláně. Historií je zase provede expozice s názvem Rozkulačeno!, která mapuje kolektivizaci a její důsledky pro české zemědělství.

Dříve platily děti a mládež za vstup do muzea 70 korun, roční vstupenka vyšla na 350 korun. Od 20. srpna vstupné platit nemusí. Zpoplatněny zůstanou pouze vybrané víkendové akce a všechny doplňkové služby, jako například prohlídky s průvodci nebo speciální lektorské programy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…