Ministr Jurečka: Je úplně normální, že děti chodí do školy

13.02.2024 7:08 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k revizi sociálních dávek

Ministr Jurečka: Je úplně normální, že děti chodí do školy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL)

Podle mě má být úplně normální, že děti chodí do školy. Stále se ale najdou rodiče, kteří své děti pravidelně do školy neposílají. V některých vyloučených lokalitách kvůli tomu až 20 % dětí sotva dokončí základní školu. Takové děti se pak v životě mají problém uplatit. Je to špatně nejen pro jejich budoucnost, ale vytváří se tím problémy pro celé regiony.

Chci, aby to skončilo. Všichni nemusí mít hned vysokou. Ať si každý v životě najde obor, co ho uživí a bude mu blízký, ale bez poctivé školní docházky to v dnešním světě jde jen těžko. Proto navrhuji, abychom v sociálním systému zavedli motivaci lidí posílat své děti do školy, když žádají o podporu. Normální člověk to podle mého udělá sám od sebe, ale některé holt potřebujeme motivovat. Je to příležitost, jak pomoci zároveň jim i jejich dětem.

Ano, viděl jsem komentáře některých zástupců Pirátů, že s tímto nesouhlasí, ale já si za tím stojím. Nestačí jen stále zlepšovat sociální práci v regionech. Ta je důležitá, ale sama o sobě nestačí. Když děti nebudou chodit do školy, necháváme úplně zbytečně vyrůstat ztracenou generaci lidí, která se v životě neuplatní, nebude se mít dobře a vytvoří to problémy pro nás všechny. To bychom měli zarazit. Co myslíte Vy?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL