Ministr Koníček: Personální změny na MPSV

14.07.2013 8:15

Na ministerstvu práce a sociálních věcí se mění vedení. Ministr práce a sociálních věcí František Koníček k tomu říká: „Změny jsem s kolegy projednal a domluvili jsme se. Oceňuji jejich profesionální přístup i fakt, že rozumí tomu, že si přeji sestavit svůj tým. Nejde přitom o to, z jaké politické strany končící zaměstnanci MPSV jsou.“

Ministr Koníček: Personální změny na MPSV
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

Personální změny

· 1. náměstkem ministra a pro legislativu bude Petr Šimerka. Ve funkci 1. náměstka nahradí Petra Krůčka. Petr Šimerka byl dosud náměstkem ministryně pro legislativu, nyní bude rovněž statutárním zástupcem ministra.

· Sekci náměstka ministra pro informační technologie a bezpečnost bude mít na starosti dosavadní náměstek ministryně pro řízení úřadu Zdeněk Kadlec.

· Vrchním ředitelem sekce fondů Evropské unie už není Vladimír Kváča, o jeho nástupci se rozhodne v nejbližších dnech.

· Nového ředitele bude mít i Fond dalšího vzdělávání, který dosud vedl Jan Vitula.

· Změní se také vedení odboru řízení projektu a odboru koncepcí a mezinárodní spolupráce v oblasti zaměstnanosti MPSV, dosud je řídili Petr Leistner a Roman Seidl.

O nových představitelích zatím personálně neobsazených útvarů vede ministr práce a sociálních věcí jednání a výsledky oznámí v brzké době. Všem odcházejícím lidem František Koníček poděkoval za práci, kterou pro MPSV vykonali, a do budoucna jim popřál hodně štěstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…