Ministr Kremlík: Příprava, realizace a provozování staveb zůstane zatím na Ředitelství vodních cest

04.06.2019 11:04

Investice, provoz a správa dopravní infrastruktury na vodních cestách zůstane v resortu Ministerstva dopravy.

Ministr Kremlík: Příprava, realizace a provozování staveb zůstane zatím na Ředitelství vodních cest
Foto: Ministerstvo dopravy
Popisek: Ministr dopravy Vladimír Kremlík

„Dohodli jsme se, že zachováme stávající investiční model. ŘVC má ode mě za úkol poskytovat státním podnikům Povodí know-how a součinnost při přípravě nových vodních staveb. Musí se také zaměřit na rychlejší přípravu a realizaci nových akcí. Po dvou letech vyhodnotíme, jestli nebude potřeba k dosažení cíle změnit zákony a kompetence podniků,“ říká ministr dopravy Vladimír Kremlík.

Příprava, realizace a provoz staveb infrastruktury vodních cest tak bude nadále probíhat v souladu s Koncepcí vodní dopravy pro období 2016 – 2023, kterou schválila vláda. Ředitelství vodních cest bude nadále státním investorem nové infrastruktury vodních cest, zejména pak pro výstavbu a rozvoj veřejné přístavní infrastruktury, servisních center včetně servisních plavidel, lodních výtahů a další potřebné infrastruktury a majetku sloužícího uživatelům vodních cest.

ŘVC bude také provozovat dále veřejné přístavy a přístaviště, servisní centra včetně servisních plavidel, lodní výtahy a další veřejná infrastruktura sloužící provozu vodní dopravy. Původní myšlenka převedení kompetencí ŘVC na jednotlivá povodí je tedy zastavená.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.