Ministr Kupka: Druhá část přivaděče uleví okrajové části Horních Ředic

01.11.2023 23:08 | Tisková zpráva

Ředitelství silnic a dálnic zprovozňuje přeložku silnice I/36 Časy – Holice.

Ministr Kupka: Druhá část přivaděče uleví okrajové části Horních Ředic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Martin Kupka

Nová komunikace bude plnit nejen funkci silnice I. třídy, ale také dálničního přivaděče z dálnice D35 ve směru na Holice. 

Anketa

Líbil se vám projev prezidenta Pavla pronesený 28. října?

4%
93%
hlasovalo: 13998 lidí

„Po první části přivaděče od dálnice D35 směrem k Holicím začala auta jezdit už letos v červnu, nyní otevíráme její druhou část, která uleví okrajové části Horních Ředic. Ve finální přípravné fázi je i druhý dálniční přivaděč v podobě silnice I/36, který povede z dálnice D35 směrem na Pardubice a který bude zároveň sloužit jako obchvat obce Sezemice,“ říká ministr dopravy Martin Kupka.

„Nová přeložka umožňuje díky vylepšeným směrovým a výškovým parametrům trasy plynulejší a bezpečnější jízdu. Problematické byly zejména zatáčky v blízkosti kostela v Horních Ředicích, které byly přestavbou silnice do nové trasy odstraněny. Díky oddálení přeložky od stávající obytné zástavby došlo také ke snížení imisní a hlukové zátěže v obci,“ představil novou stavbu generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Během příštího roku bude zahájena realizace druhého dálničního přivaděče v podobě silnice I/36, který propojí s dálnicí D35 Pardubice a bude zároveň sloužit jako obchvat Sezemic. Na stavbu je podána žádost o vydání stavebního povolení a je zahájeno výběrové řízení na zhotovitele. V trase budoucí stavby již probíhá záchranný archeologický výzkum.

Ředitelství silnic a dálnic aktuálně realizuje celkem 250,4 kilometrů nových staveb. Jedná se o 172,6 km dálnic a 77,8 km silnic I. třídy. Ve výběrovém řízení se nachází dalších 104 km dálnic a silnic I. třídy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…