Ministr Mládek: Osmdesátimilionový íránský trh je pro české exportéry velkou příležitostí

21.07.2015 11:23

Vyjádření ministra v návaznosti na záměr otevřít prostřednictvím agentury pro podporu exportu CzechTrade novou zahraniční kancelář v Íránu, o čemž se bude s Ministerstvem zahraničních věcí jednat ve středu 22. července:

Ministr Mládek: Osmdesátimilionový íránský trh je pro české exportéry velkou příležitostí
Foto: Hans Štembera
Popisek: ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

"Českým exportérům se otevírají nové možnosti a téměř 80 milionový íránský trh je pro ně velkou příležitostí," upozornil ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. "Nová zahraniční kancelář by se otevírala v teritoriu, ve kterém detekujeme budoucí silné obchodní a oborové příležitosti. Historicky byly naše obchodní vztahy s Íránem vždy velmi korektní a smysluplné. Docházelo k významné obchodní výměně zejména v několika odvětvích, kde je ČR velice konkurenceschopná," dodal ministr Mládek.

Jedná se například o dopravní prostředky, strojní vybavení, investiční celky, dobývací a textilní techniku nebo energetické technologie. Nyní tedy máme rozhodně na co navazovat.

Zahraniční kancelář CzechTrade v Dubaji se již v loňském roce věnovala mapování příležitostí a možností prezentace na veletrhu v oblasti Středního východu včetně Íránu. Vytipovala stavební veletrh Projekt Iran 2015, kterého se v červnu letošního roku zúčastnilo 6 českých firem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!