Ministr Mládek informoval vládu o rozvoji národního metrologického systému

14.12.2016 16:39

Vláda schválila Koncepci rozvoje národního metrologického systému ČR pro období let 2017 až 2021. Rozvoj národního metrologického systému (MNS) vycházel v uplynulých letech z vládou schválené Koncepce pro období 2012 až 2016, jejíž platnost skončí se závěrem letošního roku.

Ministr Mládek informoval vládu o rozvoji národního metrologického systému
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Z tohoto důvodu byla vládě předložena nová Koncepce na roky 2017 až 2021. Hlavním úkolem NMS bude udržet a rozvíjet metrologickou infrastrukturu podporující inovaci technologií, posílit konkurenceschopnost českého průmyslu a jakost služeb, napomoci odstraňování technických překážek obchodu a připravit se na přeměnu ekonomiky i života do podmínek Průmyslu 4.0.

"Cílem nové Koncepce je rozvíjet vysokou kvalitu a odbornost v metrologii, která je prospěšná k prosazování zájmů podnikatelů, občanů i státu," konstatoval ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

V oblasti mezinárodních vztahů a spolupráce je zásadní členství České republiky v celosvětových a evropských organizacích, které se zabývají metrologií, s cílem spolurozhodovat v otázkách vývoje a sjednocování metrologie a zajistit kvalitu metrologických činností tak, aby vytvářela předpoklady pro uznatelnost a podmínky pro rozvoj nového pohybu zboží a služeb.

Nová Koncepce národního metrologického systému vychází z analýzy dosaženého stavu na základě reálných potřeb České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Naprosto odmítáme záměr vlády zvyšovat věk odchodu do důchodu

6:04 Fiala (SPD): Naprosto odmítáme záměr vlády zvyšovat věk odchodu do důchodu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.