Ministr Němeček: Plníme slib. Poplatky u lékaře a za recept se ruší

02.07.2014 11:31

Vláda České republiky dne 2. července 2014 schválila novelu zákona o veřejném zdravotním pojištění, která ruší regulační poplatky ve zdravotnictví s výjimkou devadesátikorunového poplatku za využití lékařské a zubní pohotovosti.

Ministr Němeček: Plníme slib. Poplatky u lékaře a za recept se ruší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček

„Pacienti nebudou muset platit třicet korun za návštěvu lékaře a poplatek v lékárně od ledna příštího roku. Vláda a sociální demokracie tímto plní slib a odstraňuje bariéry v přístupu k lékařské péči. Výpadku v příjmech se nemusí obávat ani lékaři a lékárny, zrušené poplatky jim budou kompenzovány tak, aby nebyli poškozeni,“ uvedl ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.

Návrh na zrušení regulačních poplatků vychází z programového prohlášení vlády. Výpadek příjmů bude poskytovatelům zdravotní péče kompenzován díky již prosazenému zvýšení plateb za státní pojištěnce, které do systému veřejného zdravotního pojištění přinese přibližně 4,2 miliardy korun ročně, a také úhradovou vyhláškou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…