Ministr Pelikán: Zavádíme přísnější sankce pro insolvenční správce

02.03.2017 21:50

Další krok k férovějším insolvencím: ministerstvo zavádí přísnější postihy pro insolvenční správce.

Ministr Pelikán: Zavádíme přísnější sankce pro insolvenční správce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán

Ministerstvo spravedlnosti připravilo nový systém postihů vůči insolvenčním správcům. Nová metodika sankcí je dalším nástrojem k dosažení poctivějších insolvencí. Důvodem systematizace postihů je také zprůhlednění dohledové činnosti ministerstva v neustále se měnícím insolvenčním prostředí.

Ministerstvo se dlouhodobě snaží o vyšší kvalitu, transparentnost a férovost v oblasti insolvencí. V nedávné době například zpřísnilo zkoušky insolvenčních správců. Dalším nástrojem, který vede k férovosti insolvencí, jsou také sankce vůči správcům páchajícím správní delikt. Tyto postihy však podle názoru ministerstva spravedlnosti nebyly dostatečně účinné. Proto vypracovalo ministerstvo pod vedením ministra Roberta Pelikána novou metodiku stanovení druhu a výše sankce v řízení s insolvenčním správcem.

„Naše zkušenosti ukázaly, že sankce tak, jak byly nastavené dosud, nestačí držet krok se stále se měnícím prostředím insolvencí a také, že nemají dostatečně odrazující účinek. Nová metodika nám umožní ukládat každému správci takovou sankci, jaká odpovídá deliktu i výši jeho odměny. Jsem přesvědčený, že je to další z kroků na cestě k férovým a poctivým insolvencím,“ vyjádřil se k nové metodice ministr Robert Pelikán.

Metodiku stanovení druhu a výše sankce v řízení s insolvenčním správcem, kterou se ministerstvo řídí od 1. 3. 2017, naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…