Ministr Petříček: Cestovat by se mohlo už od začátku prázdnin

19.05.2020 12:21

Ministerstvo zahraničních věcí pokračuje ve vyjednáváních s ostatními státy o obnovení cestovního ruchu po pandemii COVID-19. Náměstek ministra zahraničních věcí Martin Smolek včera videokonferenčně jednal s řeckým ministrem turismu Harry Theoharisem.

Ministr Petříček: Cestovat by se mohlo už od začátku prázdnin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

„Tento týden máme na MZV naplánováno několik konferencí s Rakouskem, Slovenskem, Německem, ale také třeba dnes s Řeckem. Pokud se situace bude vyvíjet jako dosud, jsem přesvědčen, že bychom se měli bavit o tom, aby bylo cestování bez zásadních komplikací, jako je třeba dvoutýdenní karanténa nebo drahé testování,“ řekl k jednání šéf české diplomacie Tomáš Petříček.

Čeští občané by se do Řecka měli podle informací z dnešní konference dostat nejpozději 1. července. „Řecký ministr nás ujistil, že Čechům bude otevřena drtivá většina ostrovů, velmi vážně jsme řešili také variantu, že ke vstupu do Řecka nebude třeba test,“uvedl náměstek Smolek.

Řecko by se tak mělo stát jednou z prvních turistických destinací, která se kontrolovaně otevře českým turistům. Vše bude samozřejmě záležet na vývoji epidemiologické situace, kterou budou jak české, tak řecké úřady důkladně sledovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

23:07 Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nástupu do funkce ministra pro vědu, vývoj a inovac…