Ministr Stropnický: Armáda je, stejně jako hymna nebo vlajka, symbolem každé země

21.10.2015 16:23

Na Základní škole Mikuláše Alše v pražském Suchdole se v úterý uskutečnil Den s Vojenskou policií.

Ministr Stropnický: Armáda je, stejně jako hymna nebo vlajka, symbolem každé země
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Ředitelka školy Alexandra Kejharová na začátku ukázek přivítala na školním hřišti vzácného hosta – ministra obrany Martina Stropnického.

„Já se vám strašně omlouvám, že jste přišly o svou oblíbenou písemku nebo o vyvolání u tabule nebo o nějakou prověrku. Prostě, že jste přišly o to, co máte ve škole nejraději,“ žertoval na úvod ministr obrany, aby poté uvedl: „ Já doufám, že i když tady stojíte v chladu, že vás zahřeje program, který za chvíli uvidíte. Jsme tady dnes také možná proto, že se blíží státní svátek - 28. října a mohli bychom ho tímto způsobem oslavit. Proč? Protože armáda je podobně jako státní hymna nebo státní vlajka symbolem každé země. Vojenská policie, která se vám představí v různých ukázkách, patří k naší armádě. Má spoustu zajímavých úkolů, se kterými se vás její příslušníci budou snažit seznámit, a věřím, že to pro vás bude příjemně strávené dopoledne.“

Jednotlivé složky Velitelství ochranné služby Vojenské policie Praha poté předvedly žákům i pedagogům průřez svými schopnostmi a dovednostmi. Pozornosti se těšila všechna pracoviště, která vojenští policisté rozvinuli nejen na školním hřišti, ale také v tělocvičně. Tam se měli žáci možnost důkladně seznámit se zbraněmi, výstrojí a také technikou, kterou požívají tito policisté při své každodenní práci.

Ředitelka školy Alexandra Kejharová podtrhla, že velmi přivítala možnost zejména praktických ukázek, které žákům dají víc než obyčejná teorie. „Určitě si z dnešního dne odnesou představu o tom, co vojenští policisté dělají,“ dodala ředitelka..

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Trestat bezdětné je jasná protiprávní diskriminace

19:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Trestat bezdětné je jasná protiprávní diskriminace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nápadu lidovců zvyšovat bezdětným platbu sociálního…