Ministr Stropnický: Rodinám padlých vojáků vyjadřuji svou hlubokou soustrast

08.07.2014 13:54

Dnes 8. července 2014 v čase okolo 5.15 našeho času při patrole v okolí základny Bagrám v afghánské provincii Parwan došlo k výbuchu improvizovaného výbušného zařízení. V uvedenou dobu patrola sesednutá z vozidel prováděla rutinní činnost ve stanoveném prostoru.

Ministr Stropnický: Rodinám padlých vojáků vyjadřuji svou hlubokou soustrast
Foto: Daniela Čunková
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Následkem výbuchu utrpěli čtyři čeští vojáci rotmistr D. B. (1986), četař I. K. (1980), desátník J. Š. (1975), desátník L. L. (1981) smrtelná zranění. Další voják rotmistr J. L. (1975) byl těžce zraněn. Na místě mu byla okamžitě poskytnuta první pomoc. Následně byl transportován do americké vojenské nemocnice na základně Bagrám.

Rodiny vojáků jsou vyrozumívány.

Více informací poskytne náčelník Generálního štábu armádní generál Petr Pavel na mimořádné tiskové konferenci ve 14. 00 hod. na Generálním štábu AČR.

V souvislosti s tragickou událostí v Afghánistánu ministr obrany Martin Stropnický okamžitě přerušil svoji krátkou zahraniční dovolenou a vrací se zpět do Prahy. Ministr obrany je v pravidelném telefonickém kontaktu s předsedou vlády i velením Armády ČR. „Smrt čtyř našich vojáků je obrovská tragédie. Všem rodinám vyjadřuji svou hlubokou soustrast,“ uvedl Martin Stropnický a nařídil stáhnout vlajky v areálu Ministerstva obrany na půl žerdi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Šalomoun: Odbouráváme zatěžující povinnosti, které ubírají čas i energii

14:04 Ministr Šalomoun: Odbouráváme zatěžující povinnosti, které ubírají čas i energii

Ministr pro legislativu a předseda Legislativní rady vlády Michal Šalomoun na vládě představil již t…