Ministr Toman: Děkuji hasičům za rychlou reakci a zapůjčení tří tisíc masek

21.03.2020 17:30

Hasičský záchranný sbor (HZS) dnes bezplatně zapůjčil 3 tisíce celoobličejových masek pro potravináře a zaměstnance čistíren odpadních vod.

Ministr Toman: Děkuji hasičům za rychlou reakci a zapůjčení tří tisíc masek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Miroslav Toman

V obou profesích je důležitá ochrana před koronavirem, jde o strategická a přitom i exponovaná zaměstnání. Ministerstvo zemědělství proto zápůjčku od hasičů urychleně zprostředkovalo. Hasiči zapůjčili celkem tři tisíce masek, ze kterých využijí jeden tisíc potravináři a dva tisíce zaměstnanci čistíren odpadních vod.

„Děkuji hasičům za jejich rychlou reakci a zapůjčení tří tisíc masek. Díky nim budou moci zaměstnanci čistíren odpadních vod a potravináři bezpečně pokračovat ve své práci, která našim obyvatelům zajišťuje pitnou vodu, potraviny a čištění odpadních vod,“ řekl ministr zemědělství Miroslav Toman.

Anketa

Měla by policie pokutovat občany, kteří během současných opatření např. skupinově popíjejí v parcích?

96%
4%
hlasovalo: 21778 lidí

Potravinářská komora ČR bude masky distribuovat do podniků, které je nejvíce potřebují, například výrobcům kojeneckých výživ. V těchto firmách je klíčová co nejdůslednější hygiena.

Zaměstnanci čistíren odpadních vod ochranné pomůcky naléhavě potřebují, protože se pohybují v rizikovém prostředí. V čističkách totiž mohou zůstávat zbytky viru, který je obsažený v moči i stolici, po dlouhou dobu. Sdružení oboru vodovodů a kanalizací (SOVAK) přitom už vlastní ochranné pomůcky v některých místech docházejí.

Masky SOVAK distribuoval po celé republice nejexponovanějším zaměstnancům. Také Potravinářská komora rozdělovala masky mezi vybrané podniky. HZS masky zdarma zapůjčil až na dobu 60 dní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…