Ministr Zaorálek bude jednat se svým běloruským protějškem

14.06.2017 6:33

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek přijme 16. června 2017 v Černínském paláci ministra zahraničních věcí Běloruské republiky Vladimira Makeje. Šéf běloruské diplomacie přijíždí do ČR na dvoudenní návštěvu, která se zaměří na možnosti rozšíření vzájemné spolupráce obou zemí s důrazem na ekonomiku a obchod.

Ministr Zaorálek bude jednat se svým běloruským protějškem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Ministři budou hovořit o demokratizačním procesu v Bělorusku a zhodnotí možnosti další spolupráce EU s Běloruskem v rámci programu Východního partnerství. Na pořadu jednání budou i aktuální mezinárodní otázky, včetně vývoje na Ukrajině a situace ve východní Evropě.

Návštěva se uskutečňuje v období pozitivních změn ve vztahu EU-Bělorusko a odpovídá záměrům české zahraniční politiky pokračovat v prohlubování spolupráce mezi oběma zeměmi.

ČR a Bělorusko si v letošním roce připomínají 500 let vydání první bible v běloruštině, které uskutečnil v Praze František Skaryna z Polocku. Při této příležitosti položí oba ministři věnce u sochy Františka Skaryny v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!