Ministryně Dostálová: IROP poskytl více než šest miliard na dopravní systémy

08.10.2018 5:36

Integrovaný regionální operační program (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj, dosud rozdělil na podporu inteligentní dopravy celkem šest miliard korun na více než sto projektů z celé České republiky. IROP na své výroční konferenci, která proběhne 24. října 2018 v Ostravě, představí a vyhodnotí právě oblast telematiky.

Ministryně Dostálová: IROP poskytl více než šest miliard na dopravní systémy
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

„Díky Integrovanému regionálnímu operačnímu programu došlo k modernizaci mnoha přestupních terminálů v našich regionech, čímž se zkvalitnil komfort cestujících. Velkým přínosem je jistě například modernizace terminálu v Kolíně, ze kterého odjíždějí spoje regionální a městské autobusové dopravy. Dotace umožní zvýšení provázanosti se železniční dopravou v návaznosti na jeden z nejvýznamnějších železničních uzlů v České republice,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Z poskytnutých financí bylo například v projektu Nákup bezemisních a nízkoemisních vozidel pro MHD Hranice a Frýdek-Místek pořízeno zatím šest vozidel pro veřejnou dopravu. Hranice se tak staly prvním městem v České republice s plně elektrifikovanou, bezemisní městskou hromadnou dopravou. V Ostravě byl také realizován projekt Odbavení cestujících ve vozidlech městské hromadné dopravy a Dopravního podniku Ostrava prostřednictvím bankovních platebních karet. IROP na podporu inteligentní dopravy dosud rozdělil celkem šest miliard korun na více než sto projektů z celé České republiky.

Na konferenci se představí zástupci podpořených projektů nejen z IROP, ale také Operačního programu Doprava, a rovněž odborníci působící v oblasti telematiky a udržitelné mobility. Bude se tak jednat o unikátní platformu, na které bude možné sdílet jak zkušenosti s přípravou a realizací projektů s evropskou finanční podporou, tak zkušenosti se samotným zaváděním inteligentních dopravních systémů.

Akce se uskuteční v kampusu Vysoké školy báňské – Technické Univerzity Ostrava. Veškeré informace o akci, program a přihlašovací formulář naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…