Ministryně Dostálová: Připravená miliarda = 250 tisíc zvýhodněných pobytů v lázních

23.08.2020 15:55

Cílem je zejména podpora lázeňského turismu. Dotace je určena na náklady vzniklé uznáním slevových voucherů na ozdravné preventivní pobyty v lázeňských zařízeních. Lhůta pro doručení žádostí o dotaci začíná 24. 8. 2020 a končí 30. 9. 2020.

Ministryně Dostálová: Připravená miliarda = 250 tisíc zvýhodněných pobytů v lázních
Foto: Screen ČT OVM
Popisek: Ministryně Dostálová v Otázkách Václava Moravce

„Věřím, že se díky spuštěné výzvě a notifikaci Evropské komise celý projekt zastabilizuje a že i nadále bude velkému počtu lázní pomáhat přežít nelehkou dobu. Do 30. září letošního roku podají lázeňská zařízení žádost o dotaci. Současně mohou podat i první žádost o platbu. Další žádosti o platbu, v rámci kterých budou uplatňovat akceptované vouchery, mohou podávat až do 29. ledna 2021. Notifikace EK nám umožňuje vyčerpat připravenou částku ve výši 1 miliardy korun, což představuje 250 tisíc voucherů, respektive zvýhodněných preventivních pobytů v tuzemských lázních,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Podpora bude poskytována lázeňskému zařízení ve formě dotace na náklady vzniklé akceptací slevových voucherů (poukaz na „slevu“ 4 000 Kč) v rozhodném období od 1. 7. 2020 do 31. 12. 2020. Podpora je v režimu Dočasného rámce (limit 800 tis. EUR/ na jeden podnik do konce roku 2020).

Žadatel podá žádost o dotaci a pak již průběžně podává žádosti o proplacení voucherů. Žádosti bude přijímat Státní fond podpory investic (SFPI).

Výzva platí pro zařízení, která mají platnou registraci od příslušného krajského úřadu, případně jiného správního orgánu oprávněného vydat oprávnění k poskytování lázeňské léčebně rehabilitační péče.

Podrobné informace a Výzvu samotnou naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): I u nás jsme v poslední době svědky politického a mediálního lynče

18:09 Okamura (SPD): I u nás jsme v poslední době svědky politického a mediálního lynče

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 - návrh usnesení, nazvaného Reakce na situ…