Ministryně Schillerová: Regulace hazardu funguje, ilegální úspěšně potíráme

19.05.2018 11:35

Senátor a podnikatel Ivo Valenta poskytl deníku Právo rozhovor, ve kterém se objevily některé zavádějící a nepřesné informace, které bych ráda uvedla na pravou míru.

Ministryně Schillerová: Regulace hazardu funguje, ilegální úspěšně potíráme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Schillerová, ministryně financí

Předně musím odmítnout strašení o poklesu příjmů z hazardu o šest miliard. V letošním roce očekáváme daňové inkaso z hazardu okolo 10 miliard, tedy na úrovni roku 2016. V příštích letech mají být příjmy z hazardních her na stejné úrovni.

V loňském roce se vybralo rekordních 12,2 miliardy korun, neboť se meziročně zvýšilo zdanění hazardu a zároveň ještě platila většina povolení na technickou hru, z nichž však velká část v letošním roce končí. Z internetu se podařilo vytlačit většinu nelegální nabídky, takže provozovatelé, kteří podnikají férově, zažili také rekordní rok.

Odmítáme i tvrzení o nárůstu ilegálních heren. Potírání ilegálního hazardu se daří účinněji i díky pravomocem, které v oblasti hazardu získala Celní správa.

Ta od začátku loňského roku provedla 2581 kontrol, při kterých odhalila už 200 nelegálních heren a zabavila 1500 herních zařízení. Úspěšní jsme rovněž i v oblasti internetového hazardu, kde došlo k poklesu ilegálních provozovatelů o 90 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Ministře Rakušane, není na čase přestat s lhaním a konečně říci lidem pravdu?

10:04 Mašek (ANO): Ministře Rakušane, není na čase přestat s lhaním a konečně říci lidem pravdu?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.