Ministryně Šlechtová: České dny v Pekingu pomohou turistice

20.05.2016 18:12

Propagace českých a moravských regionů byla hlavním cílem tzv. „Českých dnů“ (Czech Days), které se za účasti ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové uskutečnily v rámci veletrhu cestovního ruchu v Pekingu.

Ministryně Šlechtová: České dny v Pekingu pomohou turistice
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Veletrh pod názvem Beijing International Tourism Expo 2016 (BITE 2016) se letos koná už po třinácté, své služby na něm skoro tisíc vystavovatelů. Loni se zde prezentovalo 81 zemí a přišlo 120 tisíc návštěvníků.

„Česká republika se na takto významné akci prezentuje opravdu skvěle. Chci poděkovat organizátorům, kteří zde představují naší zemi skutečně v tom nejlepším světle. Naše země se stává cestovním rájem pro čínské turisty,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Během návštěvy Číny jedná ministryně Šlechtová s řadou partnerů zejména o zvýšení počtu bonitních čínských turistů, kteří navštíví Českou republiku. Loni navštívilo naši zemi téměř 300 tisíc Číňanů, jen během prvního čtvrtletí roku 2016 stoupl meziročně jejich počet o 32 procent. Každý z těchto turistů utratí v ČR průměrně 20 tisíc korun.

Ministryně Šlechtová proto jedná i s místními vládami oblastí, z nichž až dosud mnoho turistů do ČR nejezdí. Byl to například Tianjin, kde se na podporu cestovního ruchu odehrál open air festival Czech Beer and Tourism Festival spoluorganizovany CzechTourismem a Velvyslanectvím ČR v Pekingu a představiteli Tianjinu z oblasti cestovního ruchu.

„Město Tianjin má velký potenciál pro odchozí cestovní ruch, je též spádovou oblastí pro přímý let společnosti Hainan Airlines mezi Pekingem a Prahou. Jednáním chceme docílit bližší spolupráci mezi lokálními turistickými úřady,“ říká Karla Šlechtová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

8:04 Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke komentářům v on-line prostoru.