Ministryně Šlechtová: V užší spolupráci s Polskem vidím přínosy

13.03.2015 17:32

Dnes se ministryně Karla Šlechtová pracovně setkala ve Varšavě s polskou ministryní infrastruktury a rozvoje Marií Wasiak.

Ministryně Šlechtová: V užší spolupráci s Polskem vidím přínosy
Foto: MMR
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Cílem setkání byla výměna informací o využívání fondů Evropské unie v obou zemích, spolupráce v rámci Visegrádské skupiny i oblasti budoucí těsnější bilaterální spolupráce mezi Českou republikou a Polskem. Ministryni Karlu Šlechtovou doprovázela náměstkyně pro Národní orgán pro koordinaci Olga Letáčková a ředitelka odboru evropských záležitostí Daniela Grabmüllerová.

„V obou zemíchjsou vnímány některé prvky využívání fondů Evropské unie podobně. S ministryní Wasiak jsme se proto dohodly na užší vzájemné spolupráci našich expertů,“ uvedla ministryně Šlechtová. „Také jsme se shodly, že se osvědčila spolupráce v rámci Visegrádské skupiny čtyř středoevropských zemí a že i nadále budeme v tomto formátu, příležitostně rozšířeném o další státy, intenzivně pokračovat,“ doplnila ministryně.

Obě delegace se shodly na účasti na připravovaném neformálním setkání ministrů zemí Visegrádské čtyřky odpovědných za kohezní politiku v květnu v Bratislavě.

Akci pořádá Slovensko jako současná předsednická země Visegrádské skupiny. Toto ministerské setkání bylo dohodnuto během lednové návštěvy ministryně Šlechtové u slovenského místopředsedy slovenské vlády Ľubomíra Vážneho v Bratislavě. Na základě této dohody pak připravilo Slovensko pracovní návrh společného prohlášení, které by mělo být schváleno na setkání ministrů v květnu letošního roku.

Česká republika převezme předsednictví v rámci Visegrádské skupiny od července tohoto roku. Ministerstvo pro místní rozvoj-Národní orgán pro koordinaci, trvale spolupracuje se svými partnery ze skupiny zemí V4 ve všech oblastech týkajících se čerpání evropských fondů. V rámci předsednictví ve Visegrádské skupině bude Ministerstvo pro místní rozvoj iniciovat pracovní setkání, jehož cílem bude sdílení zkušeností s ukončováním programového období 2007-2013,a také se zahájením realizace nového programového období 2014-2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…