Ministryně Šlechtová: V užší spolupráci s Polskem vidím přínosy

13.03.2015 17:32

Dnes se ministryně Karla Šlechtová pracovně setkala ve Varšavě s polskou ministryní infrastruktury a rozvoje Marií Wasiak.

Ministryně Šlechtová: V užší spolupráci s Polskem vidím přínosy
Foto: MMR
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Cílem setkání byla výměna informací o využívání fondů Evropské unie v obou zemích, spolupráce v rámci Visegrádské skupiny i oblasti budoucí těsnější bilaterální spolupráce mezi Českou republikou a Polskem. Ministryni Karlu Šlechtovou doprovázela náměstkyně pro Národní orgán pro koordinaci Olga Letáčková a ředitelka odboru evropských záležitostí Daniela Grabmüllerová.

„V obou zemíchjsou vnímány některé prvky využívání fondů Evropské unie podobně. S ministryní Wasiak jsme se proto dohodly na užší vzájemné spolupráci našich expertů,“ uvedla ministryně Šlechtová. „Také jsme se shodly, že se osvědčila spolupráce v rámci Visegrádské skupiny čtyř středoevropských zemí a že i nadále budeme v tomto formátu, příležitostně rozšířeném o další státy, intenzivně pokračovat,“ doplnila ministryně.

Obě delegace se shodly na účasti na připravovaném neformálním setkání ministrů zemí Visegrádské čtyřky odpovědných za kohezní politiku v květnu v Bratislavě.

Akci pořádá Slovensko jako současná předsednická země Visegrádské skupiny. Toto ministerské setkání bylo dohodnuto během lednové návštěvy ministryně Šlechtové u slovenského místopředsedy slovenské vlády Ľubomíra Vážneho v Bratislavě. Na základě této dohody pak připravilo Slovensko pracovní návrh společného prohlášení, které by mělo být schváleno na setkání ministrů v květnu letošního roku.

Česká republika převezme předsednictví v rámci Visegrádské skupiny od července tohoto roku. Ministerstvo pro místní rozvoj-Národní orgán pro koordinaci, trvale spolupracuje se svými partnery ze skupiny zemí V4 ve všech oblastech týkajících se čerpání evropských fondů. V rámci předsednictví ve Visegrádské skupině bude Ministerstvo pro místní rozvoj iniciovat pracovní setkání, jehož cílem bude sdílení zkušeností s ukončováním programového období 2007-2013,a také se zahájením realizace nového programového období 2014-2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

10:14 Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině a tamní mobilizaci.