Ministryně Šlechtová: Vláda v přípravě programů pro léta 2014 - 2020 nezaspala

03.12.2014 16:03

Vláda v přípravě programů pro léta 2014-2020 nezaspala, upozorňuje ministryně Karla Šlechtová v reakci na vyjádření zástupců TOP 09.

Ministryně Šlechtová: Vláda v přípravě programů pro léta 2014 - 2020 nezaspala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Rozhodně zavádějící je vyjádření europoslance TOP 09 Stanislava Polčáka a místopředsedkyně TOP 09 Heleny Langšádlové, kteří v tiskové zprávě vydané TOP 09 uvádějí, že se vláda ukolébala přijetím Dohody o partnerství a nedostatečně postupuje v přípravě nových programů pro čerpání evropských fondů v letech 2014 - 2020.

"Ráda bych zdůraznila, že vláda, ani žádný z resortů odpovědných za přípravu nových programů pro léta 2014-2020 nezaspaly. Pokud chceme ukazovat prstem, pak nikoli na tuto vládu. Všichni napnuli své veškeré síly k dopracování programů a jejich vyjednání s Evropskou komisí. Vláda činí vše proto, aby smazala téměř roční skluz, do něhož jsme se dostali za vlád předchozích, kdy bylo potřeba přijmout včas rozhodnutí o tom, jaké programy ČR bude v nadcházejícím období mít," uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

"Současná vláda navíc schválila podmínky pro zahájení čerpání z evropských fondů ještě před schválením programů ze strany Evropské komise. Všichni máme společný cíl, kterým je dlouhodobý rozvoj České republiky, ke kterému bezpochyby evropské fondy přispívají."

Ministerstvo pro místní rozvoj, jako koordinátor přípravy nového programového období, podniká společně se všemi resorty, odpovědnými za přípravu programů, veškeré kroky ke zdárnému a co nejrychlejšímu zahájení čerpání v novém období. Česká republika jako celek není v přípravách oproti ostatním členským státům nijak pozadu a drží se, co se týká příprav programů, v hlavním pelotonu s většinou zemí. V tuto chvíli se vypořádávají formální připomínky Evropské komise a start čerpání z jednotlivých programů se očekává v první polovině příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…