Mladí sociální demokraté pořádají letní setkání, tématem je větší zapojení mladých lidí do politiky

23.06.2016 16:48

Do kempu u Stříbrného rybníka v Královéhradeckém kraji se o tomto víkendu sjedou sociální demokraté z celé republiky na každoroční letní setkání MSD. Letos bude hlavním tématem akce snaha o větší zapojení mladých lidí do politiky. Chceme, aby se naši vrstevníci více zajímali o to, co se kolem nás děje, aby respektovali demokracii i opačné názory, uvedla předsedkyně mládežnického spolku Lucie Válová.

Mladí sociální demokraté pořádají letní setkání, tématem je větší zapojení mladých lidí do politiky
Foto: MSD
Popisek: Mladí sociální demokraté (MSD)

Letos se budou na letním setkání Mladí sociální demokraté věnovat zejména manifestu „NENECH ZA SEBE MLUVIT JINÉ“, který v květnu schválila ústřední rada spolku. „Vedle ryze společenské akce, kde rozhodně o zábavu není nouze, pro náš spolek představuje každé setkání příležitost k tomu, abychom diskutovali, jak bychom my, Mladí sociální demokraté, mohli přispět k lepšímu životu v naší zemi,“ vysvětluje Lucie Válová.

Manifest reaguje zejména na nárůst nenávistných nálad ve společnosti a stále častější případy verbálních a fyzických útoků na nositele odlišných názorů. „Za vůbec nejzávaznější považujeme stav, kdy o veřejné dění nejeví zájem mladá generace, neboť právě ona má být nositelem a hlavním ochráncem hodnot demokratického právního státu, svobody a tolerance,“ uvádí manifest.

Proto chtějí Mladí sociální demokraté mimo jiné přinést do prostředí vysokých a středních škol více demokratické politické diskuse. „Je zapotřebí, aby naše generace nenechala za sebe mluvit extremisty a politiky, kteří zneužívají aktuální situaci k zisku laciných politických bodů,“ popisuje Válová. Současně chtějí Mladí sociální demokraté více prostoru pro názory mladé generace ve veřejnoprávních médiích, komplexní podporu studentských parlamentů ze strany krajů i státu, podporu studentských stáží při ústavních institucích a v neposlední řadě též vyšší hodinovou dotaci pro výuku o hodnotách demokratického právního státu. Všechny cíle manifestu budou členové a členky spolku v průběhu letního setkání detailně projednávat s cílem nalézt vhodné nástroje k jejich realizaci. „Nezastavíme se u pouhých proklamací. Skutečně nám záleží na tom, abychom těchto cílů dosáhli. Chceme měnit naší zemi k lepšímu, proto jsme ostatně Mladými sociálními demokraty,“ uzavírá Válová.

Účast na letním setkání předběžně přislíbili například předseda vlády Bohuslav Sobotka, ministr vnitra Milan Chovanec, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, ministr pro lidská práva a rovné příležitosti Jiří Dienstbier, místopředsedkyně ČSSD Lenka Teska Arnoštová či místopředseda ČSSD Martin Starec. Ve volném čase čeká na všechny účastníky bohatý doprovodný program.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…