Mladí sociální demokraté si o víkendu zvolili nové vedení

08.09.2014 15:04

Mladí sociální demokraté (MSD) uspořádali o víkendu 5.-7.9.2014 ve Frýdku-Místku v pořadí již XIV. Sjezd MSD, na kterém si zvolili nové vedení.

Mladí sociální demokraté si o víkendu zvolili nové vedení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka ČSSD

Za předsednický stůl usedne poprvé v historii žena. Novou předsedkyní MSD se stala Lucie Válová z Prahy, statutární místopředsedkyní Kristýna Šircová z Moravskoslezského kraje.

Lucie Válová sdělila delegátům a delegátkám sjezdu svoji základní představu o fungování organizace: „MSD musí být aktivní organizace, která je otevřená vůči občanské společnosti a zároveň má bohatý vnitřní život. Mezi mé priority patří podpora sociálně-demokratického projektu sociálního státu, systematický systém vzdělávání členů a pokračování v modernizaci naší organizace.“ Jedním z nástrojů, jak podporovat myšlenky sociální demokracie je funkční PR, kterému se chce po svém nástupu do funkce věnovat statutární místopředsedkyně Kristýna Šircová.

Jednání Sjezdu MSD navštívil i předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, který se s členy organizace přivítal na náměstí Svobody, odkud společně zahájili komunální kampaň vypuštěním několika stovek oranžových balonků.

Sjezd byl svolán v klíči 1:1, což umožnilo každému členovi a člence organizace právo zvolit členy předsednictva a ústřední kontrolní komise, ale také diskutovat o změně Stanov, programu a budoucím směřování organizace. Ve svých programových prioritách podpořili tradiční témata MSD, jakými jsou aktivní politika zaměstnanosti, boj za rovný přístup a rovné zacházení anebo proevropské postoje.

MSD jsou mládežnickou nezávislou organizací levicové a středo-levé orientace, která prosazuje hodnoty a myšlenky sociální demokracie.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.