Mostecká KSČM: Výhružné SMS zprávy a osobní ataky trvají dodnes...

30.09.2015 8:31

Prohlášení OV KSČM a klubu zastupitelů za KSČM v Mostě:

Mostecká KSČM: Výhružné SMS zprávy a osobní ataky trvají dodnes...
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

V průběhu zasedání Zastupitelstva města Mostu v červnu letošního roku, kdy zastupitelé za KSČM spolu se zastupiteli koaličního partnera ANO hlasovali pro návrh opozice doplnit program jednání o další bod, byla ze strany koaličního partnera Severočeši Most zahájena kampaň proti koaličním partnerům ANO a KSČM. Cílem bylo rozložit jednotu klubů a tím se zbavit nepohodlných členů koalice. Výhružné SMS zprávy a osobní ataky ze strany představitelů Severočeši Most začaly již v průběhu zasedání zastupitelstva a trvají prakticky dodnes. Toto jednání ze strany Severočechů Most vyvrcholilo předem připravenou aférou „Uplácení zastupitele Jiřího Švába“.

Pokus o zvýhodnění a uplácení, kterého se měli dopustit zastupitelé KSČM, ANO a SMM vůči zastupiteli z hnutí Severočeši Most Jiřího Švába, byla vykonstruována, připravována od jednání zastupitelstva v měsíci červnu s jediným cílem -  vytvořit podmínky pro rozpad koalice a tím se zbavit nepohodlných členů.

Jednání bylo uskutečněno bez vědomí klubu zastupitelů za KSČM! Schůzku, která se uskutečnila, inicioval pan Šváb, který je ve složité životní situaci. Tuto, před KSČM utajenou schůzku, vnímáme jako schůzku dvou celoživotních kamarádů (na kandidátku Severočeši Most přivedl pana Švába pan Sigmund) a další účastník schůzky pan Schiller žije se sestrou pana Švába. 

Klub zastupitelů za KSČM se od výše uvedené kauzy kategoricky distancuje! Je přesvědčen, že orgány trestního řízení objektivně celou kauzu vyšetří a o závěrech budou informovat veřejnost.

Klub zastupitelů za KSČM je připraven po plánovaném rozpadu koalice (ANO, Severočeši Most a KSČM), které připravilo vedení zastupitelského klubu Severočeši Most v čele s jejím předsedou Markem Hrvolem, pracovat v opozici.

Plně respektujeme rozhodnutí klubu zastupitelů za ČSSD, vytvořit v zastupitelstvu pevný blok s ODS, která na základě usnesení nejvyšších stranických orgánů nemůže spolupracovat s KSČM ani formou tak zvané tiché podpory, byť jinde v koalici pracují.

Domníváme se proto, že tímto rozhodnutím, by mohla být ohrožena další spolupráce KSČM a ČSSD nejen v Mostě, ale i na úrovni Ústeckého kraje.

Zastupitelé za KSČM se útoky vedenými Severočechy Most nenechají zastrašit a dále budou v zastupitelstvu pracovat ve prospěch všech občanů našeho města.

Na výzvu předsedy klubu zastupitelů Severočeši Most pana Marka Hrvola, aby aktéři schůzky a další členové našeho klubu odešli ze Zastupitelstva města Mostu, nereflektujeme. Věříme, že až Policie ČR celou kauzu prošetří a zveřejní závěry šetření, pan Marek Hrvol s dalšími členy, kteří celou kauzu připravili, vyvodí osobní zodpovědnost a sami ze zastupitelstva odstoupí.     

Okresní výbor KSČM,  Klub zastupitelů za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…