Navrátil (KDU-ČSL): Armáda spásy získala od kraje milion korun na nová auta

10.01.2020 5:29

Moravskoslezský kraj přispěl 980 tisíc korun Armádě spásy na tři vozidla. Nová auta budou klienty domovů vozit k lékaři, na nákupy nebo na výlety.

Navrátil (KDU-ČSL): Armáda spásy získala od kraje milion korun na nová auta
Foto: kdu.cz
Popisek: Jiří Navrátil (KDU-ČSL)

Nová vozidla získaly sociální služby Samaritán v Opavě, Domov Přístav Ostrava a Dům pro ženy a matky s dětmi v Ostravě–Fifejdách. Vozidla dnes zástupcům Armády spásy předal náměstek hejtmana kraje Jiří Navrátil.

„Zvýšení kvality sociálních služeb je jedním z důležitých cílů, které dlouhodobě máme. Kupříkladu maminky, které se svými dětmi získaly zázemí v některém z domovů, teď budou mít mnohem více možností. Budou moci vyjet na výlet mimo město, užijí si kulturní a vzdělávací akce, nabídnou svým dětem smysluplné trávení volného času. Když jsou mladé rodiny odkázané prosedět volný čas u televize nebo někde v nákupním centru, hůře se vyhnou patologickým vzorcům chování. Nová auta budou také důležitým pomocníkem při nakupování nebo na cesty k lékaři či na návštěvy,“ uvedl náměstek hejtmana kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil.

Moravskoslezský kraj na nová auta ze svého rozpočtu vyčlenil prostředky na 80% celkových nákladů. Zbývající pětinu z ceny vozidel pak uhradila Armáda spásy. Po jednom vozidle Daccia Dokker získaly sociální služby Samaritán v Opavě a Domov Přístav v Ostravě v Zukalově ulici. Na každé z těchto dvou vozidel přispěl Moravskoslezský kraj 240 tisíc korun.

„Velkou pomocí bude určitě v Domě pro ženy a matky s dětmi v Ostravě-Fifejdách devítimístný Renault Trafic Passenger. Díky tomuto prostornému autu si maminky s dětmi budou moci dovolit věci nebo zážitky, které by pro ně bez auta byly nemyslitelné,“ řekl náměstek hejtmana kraje Jiří Navrátil s tím, že na toto vozidlo v hodnotě 625 tisíc korun přispěl kraj půl milionu.

Armáda spásy v Moravskoslezském kraji poskytuje 40 sociálních služeb, které nabízí pomoc více než 5 tisícovkám klientů. V regionu působí Armáda spásy v Ostravě, Havířově, Opavě, Krnově, Frýdku-Místku, Kopřivnici a Bohumíně. "Jsme velmi rádi, že se v rámci Programu na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezském kraji na rok 2019 podařilo získat finanční prostředky k nákupu automobilů, které budou sloužit pro zajištění provozu a dalších činností azylového domu v Opavě, azylového domu pro ženy a matky s dětmi v Ostravě a domova Přístav v Ostravě. Srdečně děkujeme Moravskoslezskému kraji za tuto finanční podporu,“ řekl oblastní ředitel Armády spásy Tomáš Surovka.

Příspěvek na vozidla pro Armádu spásy schválili krajští zastupitelé v polovině roku 2019. „Ve zvyšování kvality sociálních služeb budeme pokračovat i v tomto roce, na minimálně 80 projektů celkem přispějeme 40 milionů korun,“ uzavřel náměstek hejtmana kraje Jiří Navrátil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…