Nejezchleb (KSČM): Bělobrádkova servilita

22.07.2015 12:00

Všichni jsme se dozvěděli, co provedl šéf lidovců v Německu. Uctil v Bavorsku oběti odsunu jako jednostranný akt české vlády, jelikož Bělobrádek členem vlády je.

Nejezchleb (KSČM): Bělobrádkova servilita
Foto: KSČM
Popisek: Radek Nejezchleb

Všichni jsme se dozvěděli, co provedl šéf lidovců v Německu. Uctil v Bavorsku oběti odsunu jako jednostranný akt české vlády, jelikož Bělobrádek členem vlády je. Je otázkou, zda vláda o jeho kroku věděla dopředu, což asi ne, jak potvrdil předseda vlády Sobotka, takže si každý člen vlády může v zahraničí dělat co chce!

O co přesně šlo. Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek se během své návštěvy Bavorska setkal se zástupci sudetských Němců. Jako vůbec první člen české vlády navštívil také Sudetoněmecký dům v Mnichově, kde sídlí instituce Němců vysídlených z českých zemí, informoval regionální deník Oberbayerisches Volksblatt. K uctění památky obětí poválečného odsunu Němců z Československa tu Bělobrádek položil věnec, což list v sobotu označil za „milník” ve vzájemných vztazích někdejších krajanů. Bavorský list Oberbayerisches Volksblatt hovoří o Bělobrádkově návštěvě jako o "dosavadním vrcholu opětovného sblížení". Sám zástupce sudetských Němců Posselt použil údajně během dne několikrát výrazu "historický". Položení věnců na památku německých obětí odsunu je podle něj "největším krokem (ve sblížení) za posledních dvacet let". Ještě před několika týdny něco takového prý nepovažoval vůbec za možné.

Tato dobrodružná jednostranná akce má dvě roviny, jednu politickou a druhou ekonomickou. Pokud jde o rovinu politickou, dle mého mínění zahraniční politiku provádí vláda jako celek prostřednictvím ministerstva zahraničních věcí, kde se svými pravomocemi zasahuje i prezident. Pokud se pan Bělobrádek snažil okouzlit Němce svou neskutečnou servilitou, musíme dále říci také „B“.  Za prvé, Československou  republiku nám rozbili právě sudetští Němci, za druhé, oni sami hlásali, že chtějí zpět do říše (ale i s územím), za třetí, proběhl divoký odsun českého obyvatelstva do vnitrozemí, za čtvrté, za protektorátu docházelo ke zvěrstvem páchaném Němci na Češích, za páté, rozhodnutí o odsunu Němců z republiky po válce nerozhodla naše republika, ale světové vítězné mocnosti. Co z toho plyne ? Můžeme z jednání šéfa lidovců vyvodit neskutečné pokrytectví a servilitu vůči každému, kde je to prospěšné. Dnes jsou lidovci ochránci všeho, kde jim to prospěje, aby se dostali do poslanecké sněmovny, protože když se tam dostanou, tak z povahy věci a jejich vlastnímu pragmatismu vždy sedí ve vládě. Za celou historii ve vládě nebyla tato strana dvakrát. Poprvé, když se domluvil pan Klaus s panem Zemanem na opoziční smlouvě a podruhé, když se do parlamentu, resp. PS tato strana nedostala. Tento fakt musím podpořit i tím, že se pan Bělobrádek ještě svým občanů neomluvil za to, že jeho strana svojí neskutečnou servilitou vlezla z důvodu touhy po moci také do Národní fronty s komunisty!

Pokud bychom chtěli pana Bělobrádka omluvit a to z důvodu, že jeho počínání má rovinu především ekonomickou, tak musíme především konstatovat, že naše ekonomika je opravdu svázaná s ekonomikou německou. Zde vidím zásadní absenci v tom, že by Bělobrádek jednal z důvodu ekonomických zájmů naší republiky. Za prvé, žádné zakázky, či nový zahraniční obchod nedojednal a za druhé, nejme žádní vazalové Německa. Kdybychom předpokládali, že v zahraničním obchodě rozhoduje konkurence a vzájemná výhodnost, servilita je tu zbytečná.

Co k tomu říci. Opět jeden z lidovců ponížil český národ, ač by k tomu dostal jakýkoli mandát od české vlády a ti co za okupace v naší republice, zejména v sudetském prostoru trpěli, se musí dnes obracet v hrobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL