Nejezchleb (KSČM): Nevěřím vlastním očím

11.03.2015 22:03

Jednoznačně podporuji myšlenky míru a stability v Evropě. Nelze je dosáhnout posilováním vojenské přítomnosti většího počtu vojenských sil NATO a umisťovat tyto jednotky co nejblíže k Rusku.

Nejezchleb (KSČM): Nevěřím vlastním očím
Foto: KSČM
Popisek: Radek Nejezchleb

Po přečtení článku „USA plánují v rámci operace Atlantic Resolve (Americké odhodlání) rozšířit přítomnost svých vojsk z původně zvažovaného Rumunska a Bulharska i v dalších zemích východní Evropy včetně České republiky.“, uvažuji o tom, co je to kolektivní ochrana v rámci vojenského paktu NATO. Jako každý laik se domnívám, že v případě napadení, či ohrožení členského státu NATO, přispěchají spojenci vojensky zasáhnout a bránit členskou zemi, jako zemi vlastní. Pokud členská země požádá o přítomnost vojenských sil USA, tak jako to udělali v Rumunsku, kde američtí vojáci trvale působí na základně v Konstanci na černomořském pobřeží a loni USA požádaly o zvýšení počtu na 1500 vojáků, když dosud jich tam byla tisícovka, si myslím, že je to věc každé členské země a v České republice rozmístění vojenských sil bez ohrožení a napadení našeho státu je s ohledem na nedávnou minulost a zkušenost našich občanů, toto řešení nepřípustné.

V Evropě je umístěno zhruba 67 tisíc amerických vojáků, většina z nich podléhá evropskému velení. To je dostačující počet k tomu, abychom nedráždili ruského medvěda. Jak okomentovat následující větu? „Koncem léta bychom tu měli mít operaci, která bude zahrnovat území od Baltu až dolů po Černé moře", kterou prohlásil v Centru pro strategické a mezinárodní studie ve Washingtonu plukovník Michael Foster ze 173. letecké brigády působící v Itálii. „Když se ty země propojí, téměř jimi prochází linie amerických sil," řekl. Součástí amerického projektu jsou společné manévry a společný výcvik vojsk, posílené aktivity amerického námořnictva v Baltském a Černém moři, modernizace evropských základen a také podpora Gruzie, Moldavska a Ukrajiny, tedy zemí, které mají s Moskvou napjaté vztahy.

Jednoznačně podporuji myšlenky míru a stability v Evropě. Nelze je dosáhnout posilováním vojenské přítomnosti většího počtu vojenských sil NATO a umisťovat tyto jednotky co nejblíže k Rusku. Jak by asi reagovaly USA na situaci, kdyby Rusko vyvezlo pár vojáků na Kubu do bezprostřední blízkosti hranic s USA. Nikdo se přece nechce vrátit do dob studené války!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kscm.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!