Nekl (KSČM): Česko-německé vztahy

27.01.2017 4:33

V současné době mnozí z politiků řeší česko-německé vztahy. Objevují se nejen různé názory, ale i snahy o zpochybňování Benešových dekretů a bohužel na české straně mají někteří politici potřebu až patolízalsky měnit a podle svého interpretovat historii.

Nekl (KSČM): Česko-německé vztahy
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Největší iniciativu v této problematice projevuje ministr kultury Herman, který evidentně velmi stojí o přízeň Sudetoněmeckého landsmanšaftu. I další představitelé KDU-ČSL nezůstávají pozadu. Pro většinu občanů naší republiky je zcela nepřípustné jakékoliv zpochybňování zvěrstev německé okupace a pokoutná snaha představit občany našeho státu jako nějaké agresory, vzhledem k odsunu Němců atd., je bezesporu plivnutím do tváře všem, kteří položili své životy za svobodu nás všech.

V současných vztazích s Německem vnímám především jako problém to, že německá vláda má tendenci stavět se jako hegemon nad jiné evropské státy při rozhodování o problémech v rámci Evropské unie. Česká republika, stejně jako jiné státy, je suverénním územím. To si musí představitelé Německa uvědomit a česká vláda toto razantně prosazovat. O budoucnosti našeho státu a jeho občanů musíme rozhodovat u nás a ne německá kancléřka Merkelová či úředníci v Bruselu. Je pro nás samozřejmě důležité, aby česko-německé vztahy byly vzájemně prospěšné i v rámci ekonomického hlediska. Německo je jeden z našich sousedů a jde i o důležitého obchodního partnera. Není žádný racionální důvod, proč by naše vzájemné vztahy neměly být korektní, ale v žádném případě nemůžeme akceptovat jakoukoliv nadřazenost či nařizování ze strany Německa.

Josef Nekl
poslanec PSP ČR za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…