Němcová (ODS): Chci se zastat restaurací, hospod, kaváren

11.12.2020 9:45

Komentář na facebookovém profilu k omezování gastronomických provozů

Němcová (ODS): Chci se zastat restaurací, hospod, kaváren
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

1) Vláda před týdnem otevřela restaurace. Byly zavřené dlouhé týdny na jaře i na podzim. Opět do nich začali chodit lidé.

2) Po třech dnech je vláda od 20:00 hodin opět uzavřela. Ministr zdravotnictví potvrdil, že na skóre PES se v tak krátké době nemohlo uvolnění projevit. Jinak řečeno, důvod k plošnému uzavření neexistuje. Ještě jinak řečeno: jde o naprostou vládní svévoli.

Anketa

Pojedete na Vánoce k příbuzným?

41%
54%
hlasovalo: 13631 lidí

3) Následuje problém s prodejem alkoholických nápojů a piva v pet lahvích nebo plechovkách k domácí konzumaci. Restaurace dostávají zákaz takového prodeje. Ve vedlejší večerce nebo sámošce zákaz neplatí.

4) Ministr zdravotnictví řekl, že to je jinak, tisková mluvčí tvrdila, že to platí, vláda oznámila, že to tak nemyslela a věc napraví.

5) Napravila to tak, že zabránila prodávat uvnitř hospod vše, co teče. Včetně kávy či vody. Prý to ale byla tisková chyba, a tak to vláda po pár hodinách napravovala znovu.

6) Jan Hamáček si stěžuje na opozici: „Lidé jsou zmatení, protože říkáte, že to děláme blbě“. Opravdu místopředseda vlády věří tomu, že lidé sami nevidí, jak si vláda počíná? A fakt si myslí, že slovo „zmatení“ vystihuje náladu nejenom hospodských?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.