Němec (LEV 21): Každý soudný člověk vidí, že Němcová premiérkou být nemůže

24.06.2013 9:23

Paní Miroslava Němcová je, podle mého osobního názoru, jednou z nejslušnějších osobností v celé ODS. Je to pohledná a decentní dáma, která se jako středoškolačka kdysi vzhlédla ve Václavu Klausovi a šla za ním až do krajností.

Němec (LEV 21): Každý soudný člověk vidí, že Němcová premiérkou být nemůže
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav NĚMEC z LEV 21

Bylo mi jí až líto, když chtěla být místopředsedkyní sněmovny a poslanci ji nechtěli zvolit ani na popáté. Je poměrně výřečná, dokáže si svoje názory obhajovat, jen tak někoho se nezalekne, ale – ve vší úctě - předsedou české vlády musí být buď vysokoškolsky vzdělaný renomovaný ekonom s letitou praxí anebo zkušený právník. Jiná volba není a být nemůže, nechceme-li tento stát úplně pohřbít! A to je rozhodující – nejen pro paní Miroslavu Němcovou – ale naprosto limitující a pro pana prezidenta Miloše Zemana, který to vidí rovněž tak, ale právě proto, že je gentleman, to zatím nevyslovil. 
 
Byl jsem přesvědčen, že kdyby bývala paní Miroslava Němcová nepodlehla naléhání Přemysla Sobotky a neodstoupila z kandidatury na funkci prezidenta České republiky, což posvětili „přechytralí kmotři“, určitě by hodně bodovala a podle mého osobního názoru by minimálně postoupila do druhého kola prezidentské volby místo všude spícího „gentlemana“. Bohužel, podlehla nátlaku nesoudného rentgenologa, který snad již díky stařecké nesoudnosti chtěl být prezidentem a kterému jsem já osobně, protože vždy působil a působí doposud velmi nepřirozeně, namyšleně až arogantně, od samého počátku přisuzoval maximálně 3% všech hlasů a - k jeho škodě - jich dostal ještě méně. Pochopitelně byl uražený, ale každý normální člověk by si řekl, vážení - nedali jste mi takřka žádné hlasy, vidím, že mě nechcete a já odcházím. Odcházím středem a důstojně, bylo toho dost a já si jdu odpočinout. Ale on se oklepal a zůstává, což potvrzuje teorie kdysi vyslovené jakýmsi „Mňačkem“, který napsal něco o tom „Jak chutná moc“ a na Bilakovi a Husákovi z ÚV KSČ jsme mohli vidět v praxi, jak to vypadá, byť i oni to nakonec pochopili a dali své funkce k dispozici.
 
Nevím, co způsobuje, že řada slušných politiků v politice samotné úplně zblbne, přeceňuje svoje síly a nevidí, či nechce vidět, co si o nich myslí občané – voliči. Když byla paní Miroslava Němcová zmatenými špičkami ODS, po pádu nesoudného a manipulovaného Nečase, nominována na funkci předsedkyně české vlády, ač se tam dost viditelně prosazovali pánové Kuba a Blažek, očekával jsem od ní, že řekne: Pánové, jsem velmi potěšena vaší nominací, vaší důvěrou, ale – bohužel – na tuto funkci, jako středoškolačka, nemám. Ráda bych vám pomohla, ale nemohu. Nemohu se zesměšnit před celým národem, který konečně očekává, že tady nastoupí předseda vlády, který bude věcem rozumět, bude energický, velmi vzdělaný a udělá tady konečně pořádek. Děkuji vám. Ale paní Němcová to, bohužel, neřekla a z jejího vystoupení bylo vidět, že ji tato nominace velmi těší a že dokonce konstatuje, že je snad Miloš Zeman demokrat a nebude mu vadit, že ho kdysi kritizovala. To je ovšem, z hlediska řadového voliče, velmi smutné, protože prezident Miloš Zeman nemá jinou volbu, než Miroslavu Němcovou zdvořile odmítnout a nebude-li chtít jmenovat předsedou vlády skutečného vítěze voleb – předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, ani svého kamaráda Michala Haška, měl by pověřit sestavením nové české vlády Jiřího Paroubka, který ty minulé parlamentní volby fakticky vyhrál a já osobně věřím tomu, že Jiří Paroubek by tu novou českou vládu dnes sestavil s nejvyšší odpovědností, byli by v ní pouze špičkoví odborníci, kterými se vzdělaný a pracovitý Jiří Paroubek obklopuje, a naše země by opět začala normálně fungovat.
 
Uvidíme, zda Miloši Zemanovi, kterého jsme plně v jeho prezidentské volbě podporovali, půjde o stát, o naši zemi a o voliče, a nebo jen o jeho ministranu SPOZ, které by samozřejmě vyhovovalo, kdyby byly volby až za rok. Jsem, však osobně přesvědčen, že Miloš Zeman nemá přízemní cíle, chce být lidmi oblíbeným prezidentem a rozhodne jako skutečný státník správně.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…