Hreha (Apč): Lišák Mirek Kalousek pochopil, že volby budou referendem o uprchlících

12.09.2016 13:15

Dnes už klasický politický pragmatik Miroslav Kalousek, postrádající jakékoliv skrupule, nastartoval předvolební kampaň opět roztomile. S cílem oslovit co nejvíce potencionálních voličů, nenechal nikoho na pochybách, že více než desatero, ctí heslo účel světí prostředky.

Hreha (Apč): Lišák Mirek Kalousek pochopil, že volby budou referendem o uprchlících
Foto: Twitter
Popisek: Luděk Nezmar

Z jeho rozhovoru, zveřejněném v deníku Právo, by čtenář, disponující kritickým myšlením, mohl dedukovat, že TOP 09 je ve smrtelné křeči, případně zažívá jakési obrození. Předseda tzv. skutečné konzervativně-liberální strany, totiž veřejnosti v souvislosti s očekávaným přílivem uprchlíků z Asie i Afriky vzkázal, že jeho straničtí druhové nejsou žádnými vítači.

Kalousek tak učinil přesto, že jeho kolegové Helenou Langšádlovou počínaje, Jaromírem Štětinou a Luďkem Niedmayerem (kteří v EP hlasovali pro kvóty) konče, všichni plédují proto, abychom si uprchlíků užili dosyta a co nejdřív. To ani nemluvě o profláklém, avšak čestném předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenberovi. Ten, už naštěstí oslovuje pouze nenávistní, ortodoxní pravdoláskaře.

Nicméně Miroslavu Kalouskovi lze věřit, že před volbami to on osobně myslel tzv. upřímně. Dokonce by to tak mohl myslet i po volbách, zejména když zjistí, že voliči dají svou důvěru protiuprchlickým politikům, či stranám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…