Niedermayer (TOP 09): Junckerova komise je silný a vyvážený tým schopný zvládnout náročné úkoly

22.10.2014 19:10

Evropský parlament dnes většinou 423 hlasů schválil novou Evropskou komisi pod vedením předsedy Jean-Claude Junckera.

Niedermayer (TOP 09): Junckerova komise je silný a vyvážený tým schopný zvládnout náročné úkoly
Foto: TOP 09
Popisek: Luděk Niedermayer

Tím se završil několikatýdenní proces navrhování a hodnocení jednotlivých kandidátů na komisaře, kterým se i uzavírá období voleb do Evropského parlamentu a následné změny vedení úřadů EU.

„Novou komisi pod vedením Junckera považuji za silný a vyvážený tým. Je samozřejmě výsledkem řady kompromisů vycházejících z volebních výsledků. Věřím, že složení komise a kompromisy v něm zahrnuté nebudou zdrojem problémů, ale mohou být naopak impulsem pro hledání těch nejlepších řešení. Výzev je mnoho jak v oblasti ekonomické, tak politické. Česká delegace v Evropské lidové straně komisi podpořila. Je tomu tak i proto, že proces slyšení byl sice náročný, ale férový postup jak ověřit, zda kandidáti na komisaře jsou s to funkci vykonávat," uvedl k nové komisi předseda České národní delegace ve frakci ELS Luděk Niedermayer (TOP 09).

„Jsem ráda, že ELS zůstává v nové komisi nejsilněji zastoupena a naši komisaři budou hrát klíčovou roli při formulování evropských politik. Jsme jediným parlamentem, který má pravomoc přezkumu kandidátů a tuto funkci jsme vykonali úspěšně. Myslím, že i díky podpoře naší frakce a jmenovitě jejích českých členů prošla bez výraznějších komplikací česká kandidátka Věra Jourová. Tým předsedy Junckera se zkušeností z vysoké národní i evropské politiky mě naplňuje optimistickým očekáváním, že své povinnosti a vytyčené ambiciózní cíle zvládne," dodává místopředsedkyně ČND ve frakci ELS Michaela Šojdrová (KDU-ČSL).

„Tím, že předseda komise pochází z naší frakce, stejně jako většina komisařů, přijímáme největší díl spoluodpovědnosti za výsledky komise při plnění nelehkých úkolů, které před ní stojí," dodává na závěr Luděk Niedermayer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.