Niedermayer (TOP 09): Přesně takto se to nemá dělat

23.12.2019 8:36

Komentář na facebookovém profilu k podpoře elektromobility

Niedermayer (TOP 09): Přesně takto se to nemá dělat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Již jsem občas psal, že jistá míra podpory "čisté mobility" se nejen nepříčí ekonomickým pravidlům, ale naopak se jim blíží. Ale chápu, že ne každý to vidí tak, a se smutkem vidím, jak stále víc lidí se dívá s jistým nepřátelstvím na ty, co si "čistá auta" kupují (neb jsou "divní" a bohatí). A ještě méně rádi vidí, když by jim to měly "naše peníze" usnadnit, i když prospěch z méně smrdících aut mají vlastně všichni.

Slovensko přesně ukázalo, že i něco docela smyslu plného (podpora této technologie) lze dělat zcela nesmysluplně. Omezené, zato velmi velkorysé programy, které jsou vzhledem k účelů (pár set aut) nesmyslně drahé. A když se vyčerpají za pár minut pro pár rychlých zájemců, jsou cestou jak toto zdiskreditovat.

Mnohem menší, ale stabilní podpora, třeba fiskálně neutrální (z vyšších třeba silničních daní na vysoce emisní firemní auta), dává mnohem větší smysl a je fascinující, že autoři těchto "genialit" to nevidí...

P.S.: někde jsem viděl, že "náš program" je sice složitější, ale více velkorysý. To by bylo vskutku absurdní, nemyslíte?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Čučkař generálmajorem

17:17 Štěpánek (Trikolora): Čučkař generálmajorem

Zatímco prezident Zeman vrchního čučkaře Michala Koudelku do generálské hodnosti opakovaně vůbec nej…