Nové politické hnutí Čisté Ústí se zúčastní podzimních voleb

23.06.2014 14:48

Ve středu 11. června bylo Ministerstvem vnitra ČR oficiálně zaregistrováno nové politické hnutí, jehož název zní: Čisté Ústí. Jeho členové si v minulém týdnu na první ustavující schůzi zvolili své vedení. V čele hnutí stane jako předseda ing. Zdeněk Rybář, který se zároveň stane lídrem hnutí na pozici primátora Ústí nad Labem. Pozici místopředsedy bude zastávat Václav Zemančík.

Nové politické hnutí Čisté Ústí se zúčastní podzimních voleb
Foto: Čisté Ústí
Popisek: Logo politického hnutí Čisté Ústí

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Nové politické hnutí Čisté Ústí hodlá v následujících týdnech a měsících postupně představovat svůj program. Prioritou hnutí Čisté Ústí pro volby do městského zastupitelstva přitom je, aby byla obnovena důvěra veřejnosti ve vedení města.

Občané Ústí nad Labem jsou zcela oprávněně rozladěni z řady kauz, které doprovází stávající, ale i minulé politické reprezentace města. Ukazuje se, že zkostnatělé a zastaralé principy přemýšlení velkých politických stran jako jsou ČSSD či ODS nejsou schopny generovat schopné politické lídry. Dle názoru představitelů Čistého Ústí by město mělo primárně fungovat ve prospěch občanů, nikoli ve prospěch politiků, jako tomu bylo doposud.

Mezi základní programové priority hnutí Čisté Ústí patří především nekompromisní boj s hazardem, bezplatný svoz domácího odpadu, zavedení bezplatného jízdného v MHD pro děti a seniory, zvýšení počtu míst v mateřských školkách a respektování vývoje počtu dětí tak, aby rodiče měli možnost umístit své děti v místě bydliště. Čisté Ústí usilovat také o zavedení bezplatného krátkodobého parkování občanů Ústí nad Labem na veřejných parkovištích na území města.

Hnutí počítá mimo jiné i s využitím moderních komunikačních prostředků, jako jsou například chytré telefony. Představitelé hnutí tak chtějí více zapojit občany do dění ve městě. Speciální důraz pak hnutí klade i na problematiku bezpečnosti.

Čisté Ústí již spustilo i své internetové stránky, které jsou dostupné na adrese www.cisteusti.cz. Zde se občané mohou seznámit se základními prioritami programu, který bude průběžně doplňován. Část komunikace s občany plánují členové Čistého Ústí přesunout i na sociální síť Facebook, kde má hnutí již zřízený svůj profil.

Profil lídra hnutí ing. Zdeňka Rybáře:

Narodil se 28. května 1966 v Praze. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Od jejího absolvování v roce 1994 se zabýval podnikovou ekonomikou a řízením finančních toků. Řadu let byl poradcem náměstka ministra životního prostředí, vedl tým honorárních poradců předsedy české vlády a v současné době je předsedou vědecké rady výzkumného ústavu CVEVL. Ten se zabývá novými primárními energetickými zdroji, které neznečišťují životní prostředí. Zabývá se také odbornou analytickou činností. Do Ústí nad Labem se přestěhoval a pracuje zde na novém vědeckém projektu. Volnočasově se věnuje sportu, zejména pak squashi či pěší turistice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Čisté Ústí

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…