O.K. strana: Petice proti regulaci soukromých zbraní a sebeobranných prostředků získala již přes 5000 podpisů

22.04.2014 12:30

V rámci Evropské unie je v průběhu posledních let opakovaně otevírána debata o jakémsi sjednocení legislativy, která by nadnárodně upravovala právo na držení zbraní a sebeobranných prostředků v rámci občanů Evropské unie.

O.K. strana: Petice proti regulaci soukromých zbraní a sebeobranných prostředků získala již přes 5000 podpisů
Foto: logo O.K. strana
Popisek: O.K.strana

V důsledku to může znamenat dosti nešťastnou unifikaci zákonných norem se  zeměmi jako je například Spojené království, Belgie, Holandsko a Německo, kde je kriminalizován i pouhý zavírací nůž v kapse, nebo kde dokonce dnes ani žena nesmí mít legálně na svou obranu v kabelce pepřový sprej.

Přes svou poměrnou liberálnost patří tzv. zákon o zbraních i dle názorů předních expertů v této oblasti k těm nejdokonalejším a zároveň i bezproblémovým. Důvodem je především vysoká náročnost všech zkoušek a procedur, které musí zájemce vykonat i nezbytné splnění velmi přísných kritérií, jaká jsou předpokladem k povolení vlastnictví zbraně. Co se týče prevence kriminality a možnosti obrany bezúhonných občanů, ukazují se současné zákony v ČR účinné. V případech, kdy nemohou státní ozbrojené složky zajistit každému občanovi absolutní bezpečí, tzn. naprosto a za každé situace, jsou také nanejvýš potřebné.

Braňme proto ze všech sil svou kvalitní legislativu, kterou v rámci České republiky máme a nedovolme takto odevzdat další kus naší státní suverenity.

Pamatujme, že jednotnou úpravou v rámci Evropské unie v oblasti zbraní i těch nejobyčejnějších obranných prostředků by naprosté většině našich občanů bylo velmi omezeno právo i možnost bránit se agresorům – to vzkazují členové petičního výboru. Těmi jsou mimo jiných například Mgr. Pavel Černý, pplk. v.v., bývalý elitní policista, který v rámci svých aktivit cvičí bezpečnostní složky po celém světě a válečný veterán „REGI“ Jiří Schams, nprap. v.v., který se chce po svém závažném zranění, co před lety utrpěl v Afganistánu, nyní politicky angažovat v této důležité oblasti. Přestože je nyní upoután na invalidní vozík, hodlá nám všem alespoň takto dále pomáhat zajišťovat klid a bezpečnost – jinou to cestou, než kdysi mohl s puškou v ruce v dalekém zahraničí…

Jiří Janeček
Občanská konzervativní strana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: O.K. strana

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…