O.K. strana: Rath bude kandidovat za ČSSD na pražského primátora

22.06.2014 18:00

Napadlo vás, že už se sociální demokraté museli definitivně zbláznit, když si jako lídra pro podzimní volby vybrali politika, který je obžalován ze závažné trestné činnosti, na podezření se shodli jak elitní detektivové, tak státní zástupci a u soudu mu hrozí dlouholeté vězení?

O.K. strana: Rath bude kandidovat za ČSSD na pražského primátora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda O.K. strany Jiří Janeček

Co se ČSSD týče, můžete být klidní – její členové mají dost soudnosti i slušnosti na to, aby se nevysmívali voličům do obličeje a zároveň netlačili vlastní stranu k veřejné sebevraždě. Sdělení v titulku totiž není pravdivé. Vymyslel jsem si ho, abych poukázal na to, jak nehorázné jsou naopak pražské organizace takzvaných „velkých pravicových stran“.

Jak ODS, tak TOP 09 se totiž rozhodly postavit jako lídry do voleb o pražský magistrát své vlastní Davidy Rathy. Tedy přesně řečeno politiky, kteří jsou „obžalováni ze závažné trestné činnosti, na podezření se shodli jak elitní detektivové, tak státní zástupci a u soudu jim hrozí dlouholeté vězení“.

Předchozí větu v uvozovkách jsem zcela úmyslně naformuloval naprosto stejně jako větu v prvním odstavci, která popisuje nynější situaci skutečného Davida Ratha. Lídr ODS Bohuslav Svoboda i první muž pražské kandidátky TOP 09 Tomáš Hudeček jsou na tom totiž z pohledu práva úplně stejně jako někdejší hejtman a poslanec ČSSD. I oni jsou podezřelí z čachrů s veřejnými zakázkami za desítky milionů. A také oni – stejně jako David Rath – nebyli doposud z ničeho usvědčeni, za nic odsouzeni, nicméně podle policie i žalobců je dost důkazů na to, aby skončili před soudem na lavici obžalovaných.

Jediný rozdíl je právě v již zmiňované soudnosti a slušnosti. Zatímco ČSSD se od Ratha více méně distancovala, strany, které se vydávají za konzervativní a pravicové, vnucují své průšviháře voličům nadále i přesto, že jsou jednou nohou v kriminále. Jde prý totiž o politické procesy, spiknutí kmotrů a jejich nevina se prokáže. Ano, přesně to říkal Rath taky…

Může dát pražský volič za takové situace hlas ODS nebo TOP 09? Ne, musel by být blázen, lump nebo nejlépe oboje dohromady. Čím dál víc se proto ukazuje, že pokud budou chtít jít pravicově smýšlející lidé na podzim v hlavním městě k volbám, budou si muset vybrat z jiných stran, než z těch takzvaně „velkých“.

Občanská konzervativní strana by pak pro takové voliče mohla být logickou volbou – právě na její kandidátce budou totiž politici, kteří k pražské pravici léta patří, ale v ODS již nemohli nadále zůstat jak kvůli její ideové vyprázdněnosti, tak kvůli nestydatosti, s níž se někteří její čelní politici snaží zuby nehty udržet u koryt.

Za Občanskou konzervativní stranu se budou o hlasy voličů ucházet například někdejší poslanec, pražský radní a zastupitel v Praze 11 Jiří Janeček, bývalý starosta Řeporyj František Blažek a další politici, kteří už ukázali, že to s prací pro Prahu myslí vážně. Volte ty, kteří už něco dokázali a nenechte se napálit Davidy Rathy, byť oblékajícími dresy ODS a TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: O.K. strana

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

22:12 Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové vládě v Nizozemí.