ODA: Prahu mají řídit rodilí Pražané

30.08.2018 12:53

Praha potřebuje řídit lidmi, kteří zde mají takříkajíc odžito, kteří se chtějí svým po generace známým sousedům podívat s klidem či dokonce hrdostí do očí a říci, naše Praha je krásným místem pro život a hrdým centrem naší vlasti.

ODA: Prahu mají řídit rodilí Pražané
Foto: PL
Popisek: Předseda ODA Sehnal zahajuje kampaň strany před podzimními komunálními volbami

Když někdo hospodaří na pronajatém poli, často je mu lhostejné, že by se měl starat také o udržitelnost úrody po další generace a navracet do půdy živiny místo nebezpečné chemie. Taková půda navíc nezadrží dostatek vody a vymývají se z ní rychle jedy do povrchových i podzemních vod.

Toto přirovnání o dobrém hospodaření s půdou neméně platí i pro tak pestrý a živý organismus, jako je velkoměsto Praha se svou tisíciletou tradicí správního, politicko-ekonomického, sociálního a kulturního centra českých státních útvarů. Tak jako dobrý hospodář předává půdu a celé své hospodářství svému dědici, aby ho udržoval a zmnožil hodnotu, tak by se v nejlepší praxi měla předávat správa a řízení Prahy těm, kdo tento požadavek naplní. V naší demokratické společnosti ale nerozhodují ve správě věcí státních a veřejných dědické principy, ale demokratické volby. Proto by se občané Prahy měli v následujících obecních volbách řídit právě takovými požadavky na osobnosti kandidujících politiků.

Anketa

Kdo byl NEJLEPŠÍM primátorem Prahy?

hlasovalo: 5531 lidí
Ten, kdo od mala vyrostl v jakékoli z pražských čtvrtí, zná spoustu sousedů, ví, jaké problémy má tato městská část a jaké problémy se dokáží v celé Praze doslova zřetězit a znásobit, dokáže právě díky historické znalosti mikrosvěta pochopit i problémy vyššího celku, celé Prahy. Sotva opak může vypustit z úst větu o „zpovykaných Pražácích“, kterou pronesla stávající primátorka Adriana Krnáčová na adresu těch obyvatel Prahy, kteří kritizují neprovázanost oprav komunikací v hlavním městě zaviňujících opakovaný kolaps dopravy a prudké zhoršení pracovních i životních podmínek.

Adriana Krnáčová se narodila a vystudovala v Bratislavě. K hlavnímu městu má tentýž vztah jako najatý manažer, v našem srovnání jako sedlák využívající pronajaté cizí pole. Najatí manažeři či sedláci jednoho dne své působiště opustí, možná i s lehkým srdcem, s pěknou sumičkou na kontu.
 
Praha zůstala v posledních letech nehybná: stav dopravy zůstal v podstatě tam, kde ji nechali politici ODS – s poslední velkou infrastrukturní stavbou tunelového komplexu Blanka a bez komunisty postavených hlavních tras metra by se doprava ve městě již dávno zhroutila. Tunel Blanka bohužel zatím nenavázal na nutné dokončení pražského dálničního okruhu. Nadále vede přes Nuselský most a dále Václavské náměstí hlavní dopravní tepna města, což také vymysleli komunisté. Denně po ní jezdí na 70.000 vozů, kteří z přirozeného centra města a státu a pár desítek metrů od sochy sv. Václava činí nestravitelné místo k životu. Přesto se ročně z rozpočtu Prahy na dopravu utrácejí zhruba dvě desítky miliard korun a výsledek sotva vidno. Co dělají pražské úřady pro to, aby se stavělo více bytů a mladé rodiny měly šanci odstartovat svůj život právě zde a nemuset se stěhovat mimo Prahu?  Co dělají politici pro to, aby se zvýšila nabídka pracovních míst tam, kde lidé bydlí a statisíce občanů tak nemuselo denně strávit hodiny v dopravních prostředcích dojížděním do jiných částí Prahy?

Praha potřebuje řídit lidmi, kteří zde mají takříkajíc odžito, kteří se chtějí svým po generace známým sousedům podívat s klidem či dokonce hrdostí do očí a říci, naše Praha je krásným místem pro život
a hrdým centrem naší vlasti.

Proto ODA říká, zvolte si v nadcházejících volbách ty, kdo celým svým životem dokazují, že mohou k rozvoji Prahy jako rodilí Pražané skutečně výrazně přispět!              

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.