ODS: Čelíme mocenskému paktu Zeman-Babiš

10.11.2017 19:06

Stále sledujeme podivnou situaci kolem sestavování vlády.

ODS: Čelíme mocenskému paktu Zeman-Babiš
Foto: ODS
Popisek: ODS

V rozhovoru pro Info.cz Petr Fiala kritizoval přístup Andreje Babiše, který kličkuje, místo aby transparentně vyjednával a hledal ve Sněmovně většinu. Dál trváme na tom, aby se předsedou Sněmovny stal lídr opozice Petr Fiala a měl tak šanci ovlivnit jmenování premiéra, pokud vláda ani napodruhé nezíská důvěru dolní komory. Předseda ODS stanovisko zopakoval i v Partii na Primě. Alexandra Udženija v Duelu na TV Barrandov připomněla, že občanští demokraté budou trvat na slibech, které dali před volbami. K turbulentní politické situaci se v pořadu Události, komentáře vyjádřil i Martin Kupka.

Všichni jsme zaregistrovali, že mezi uchazeče o úřad prezidenta přibyl silný kandidát. K ambicím Mirka Topolánka přijala stanovisko Výkonná rada ODS. Podle Petra Fialy je nutné rozbít mocenský pakt Zeman-Babiš: „Do prezidentské volby vstupuje nový kandidát s politickými zkušenostmi a zahraničně politickým rozhledem. Je zřejmé, že jde o vážného kandidáta. Už mnohokrát jsem řekl, že ODS si přeje výměnu na Pražském hradě a i povolební události ukazují, jak je to důležité.“ Mezi signatáře kandidatury bývalého premiéra patří i senátor Lumír Aschenbrenner, který své důvody vysvětlil v komentáři pro Reflex.

Příští pátek si připomeneme události 17. listopadu. Tentokrát se sejdeme v 09:30 na náměstí Václava Havla (piazzetta Národního divadla), odkud společně půjdeme položit květiny a zapálit svíčky na pietní místo na Národní třídě. Určitě přijďte!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sehnalová (SOCDEM): Dosud není území celé ČR leteckou záchrankou pokryto rovnoměrně

13:02 Sehnalová (SOCDEM): Dosud není území celé ČR leteckou záchrankou pokryto rovnoměrně

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k letecké záchrance.