ODS: Odkládáním diskuze migraci nevyřešíme

26.01.2016 17:01

Občanští demokraté kritizují přístup premiéra k imigrační krizi. ODS také upozornila na chyby spojené se zákonem o veřejných zakázkách.

ODS: Odkládáním diskuze migraci nevyřešíme
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Staronový předseda ODS Petr Fiala

„Dnes měla pokračovat diskuze o migrační krizi. Premiér si však místo migrace vybral volební kampaň s Robertem Ficem. Bod k migraci tak bude přesunut až na únor. Vláda úmyslně nerespektuje usnesení Sněmovny, které jí uložilo informovat poslance o postojích vlády České republiky. Z vystoupení pana premiéra jsme se dozvěděli jenom to, co se již stalo a co si můžeme přečíst v novinách. O vládních postojích a konkrétních návrzích řešení nepadlo ani slovo. Právě na ně jsme se chtěli dneska ptát. Migrační krize neskončila, zásadně se mění názory a stanoviska německých politiků, což bude mít bezpochyby dopady na Českou republiku. Bohužel o postoji německých vládních politiků ví naše veřejnost v poslední době více, než o postoji české vlády,“ tvrdí předseda ODS Petr Fiala.

Občanští demokraté také kritizují zákon o veřejných zakázkách: „Místo úpravy několika parametrů v současném zákoně vzniká zbytečně úplně nový předpis. Ten je hned o 100 paragrafů delší. Zákony mají být jasné a srozumitelné. Nyní ale zadavatelé veřejných zakázek nebudou mít jistotu, jak správně postupovat. Obávám se, že dojde k dočasnému omezení investic. Místo abychom psali takové zákony, které budou dobré pro naši zemi, vláda předkládá to, co uspokojí Brusel, aniž by zvažovala dopady. Podle jednoho z pozměňovacích návrhů bude zákon účinný již sedm dní po vyhlášení ve Sbírce zákonů, což je pro zadavatele nesmyslná lhůta na přípravu,“ komentuje předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…