ODS: Po volbách je třeba řešit důchody

15.09.2017 19:08

Milí příznivci ODS, jezdíme za Vámi, Modrá vlna se stále valí do všech koutů země. K tomu se navíc přidala talk show Martina Dejdara a Petra Fialy, která je jednoduše skvělá. Podívejte se na další místa a termíny.

ODS: Po volbách je třeba řešit důchody
Foto: ODS
Popisek: ODS

Hlavně ale mluvíme o programu. Na tiskové konferenci Petr Fiala vyzval ostatní demokratické parlamentní strany k diskuzi o reformě penzí: „ODS jako odpovědná strana žádné falešné naděje ani plané sliby dávat nebude. Navrhujeme, aby hned po volbách začaly o reformě penzijního systému jednat všechny demokratické parlamentní strany. Je třeba širší shody, většina několika hlasů k tomu nestačí. Výsledkem musí být základní parametry udržitelnosti a dlouhodobé řešení důchodů.“  Vláda sice zrušila 2. pilíř, nenavrhla ale žádnou alternativu. Přitom důchodový systém je každý rok v deficitu a starších lidí přibývá. Ve výši důchodů nás dohání dokonce i Slovensko, které má přitom průměrnou mzdu o 4000 korun nižší. Proto musíme rychle hledat řešení. Podle Zbyňka Stanjury musí politici za penze převzít zodpovědnost.

Petr Fiala v rozhovoru pro Český rozhlas znovu zopakoval, že trváme na elektronizaci úřadů. Už je načase, aby po úřadech obíhaly dokumenty, nikoliv lidé. Vládě ODS se podařilo vytvořit Czech point, nyní máme plán, jak elektronizaci státní správy posunout dopředu.

Fakt, že prosazujeme silný program, potvrdili i odboráři, když naše nápady zkritizovali. Alexandra Udženija připomněla, že se chystáme snížit daně všem. To pochopitelně odborům vadí, protože naše recepty zajistí mnohem vyšší růst mezd, než jejich prapodivné nápady.

V nedělních Otázkách Václava Moravce se střetne Zbyněk Stanjura s Danem Ťokem. Sledujeme na ČT1 od 12:00 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…