ODS: Předkládáme balíček 7 důležitých zákonů. Náš program budeme prosazovat i v opozici

29.11.2017 14:58

Občanská demokratická strana společně se Stranou soukromníků ČR představila balíček sedmi důležitých zákonů, které zajistí bezpečnost pro občany České republiky nebo jim zjednoduší život.

ODS: Předkládáme balíček 7 důležitých zákonů. Náš program budeme prosazovat i v opozici
Foto: ODS
Popisek: ODS

ODS chce prosadit minimální výdaje na obranu ve výši 2 % HDP, zrušit daň z nabytí nemovitosti, odložit povinné e-recepty, vrátit povinný souhlas majitele nemovitosti s tím, že si do jeho nemovitosti někdo nahlásí trvalé bydliště, zrušení kontrolního hlášení DPH, zrušení EET a také zrušení zákazu prodeje o vybraných svátcích.

„Hlasy, které jsme dostali ve volbách, a mandát k naplňování našeho programu, bereme jako velký závazek. Nechceme v opozici jen přihlížet a kritizovat, ale i nabízet vlastní řešení problémů. Proto předkládáme první balík celkem sedmi zákonů, které mají zjednodušit život prakticky všem obyvatelům ČR, a to včetně podnikatelů a živnostníků," uvedl předseda ODS Petra Fiala.

„Většina našich návrhů se týká boje s rostoucí byrokracií, jeden pak naší bezpečnosti - chceme uzákonit zvýšení výdajů na obranu postupně na 2 % HDP. O bezpečnosti nestačí jen mluvit, musíme pro ni i něco dělat," dodal Petr Fiala.

„V nejbližší době opět předložíme zákon o zrušení daně z nabytí nemovitosti. Podle stávající legislativy daň platí kupující, to způsobilo okamžitý nárůst cen nemovitostí o 4 %. Výběr daně je navíc nízký a v situaci, kdy se vlastní bydlení stává nedostupným, přicházíme s návrhem, který lidem zjednoduší přístup k bydlení,“ říká předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura a dodává: „Navrhujeme také novelu zákona o evidenci obyvatel, která vrátí povinnost souhlasu majitele nemovitosti s tím, že si do jeho nemovitosti někdo nahlásí trvalé bydliště.“ V neposlední řadě chceme také odložit povinné e-recepty. „Původně dobrý nápad nebyl dotažen do konce a akutně tak hrozí zavírání ordinací a zhoršení dostupnosti lékařů. Tomu chceme zabránit,“ uzavírá Stanjura.

První místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija doplňuje: „V názorech jsme konzistentní a chceme lidem i podnikatelům zjednodušit život, proto opět navrhneme zrušení EET. Zároveň chceme zrušit zákaz prodeje o vybraných svátcích, protože omezuje svobodu podnikání, a navíc způsobuje zmatky, protože lidé neví, kdy můžou, nebo nemůžou jít nakoupit.“

„Společně s ODS jsme dlouhodobě upozorňovali také na kontrolní hlášení, které neúměrně zatěžuje všechny plátce DPH a souvisí s ním řada vysokých sankcí a neúměrně krátkých lhůt, proto nyní navrhujeme jeho zrušení. Jsem rád, že spolupráce s ODS pokračuje i po volbách,“ říká předseda Strany Soukromníků ČR Petr Bajer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.