Občané pro Olomouc: Bude hnutí ANO v Olomouci hájit zájmy hazardní lobby?

07.10.2014 14:00

Občané pro Olomouc obdrželi podnět, který popisuje možné propojení hnutí ANO v Olomouci a hazardní lobby, jmenovitě pak pana Josefa Endla.

Občané pro Olomouc: Bude hnutí ANO v Olomouci hájit zájmy hazardní lobby?
Foto: Občané pro Olomouc
Popisek: Občané pro Olomouc

Jelikož se informace v podnětu jeví jako velmi závažné a podložené konkrétními odkazy, rozhodli jsme se jej zveřejnit. Zároveň vyzýváme hnutí ANO v Olomouci k veřejnému prohlášení a především k vyjasnění podezření vyplývajících z tohoto podnětu.

Dle veřejně dostupných informací je paní Magdalena Vaněčková zaměstnankyní firmy ENDL+K a.s., kde má na starosti výherní hrací přístroje, zároveň kandiduje na osmém (volitelném) místě za hnutí ANO v komunálních volbách. Ve vztahu k další regulaci hazardu je tedy paní Vaněčková ve střetu zájmů a hrozí, že v zastupitelstvu bude hájit zájmy svého zaměstnavatele.

Obdržený podnět se týká i dvojky kandidátky Miroslava Žbánka, který je vedoucím odboru kanceláře ředitele na Úřadu Regionální rady pro region soudržnosti Střední Moravy a jeho možného ovlivnění dotací z Regionálního operačního programu ve prospěch hazardní lobby. Domníváme se, že by se pan Žbánek měl ke skutečnostem uvedených v podnětu veřejně vyjádřit a rozptýlit veškeré pochybnosti, které zde přirozeně vyvstávají.

„Iniciativa Olomouc bez hazardu sesbírala přes 9 000 podpisů Olomoučanů, kteří si přejí výraznější regulaci nebo zrušení hazardu v Olomouci. Tito občané mají mít právo vědět, kdo kandiduje v komunálních volbách a kdo o výsledku referenda, ať už dopadne jakkoliv, bude rozhodovat. Mají právo vědět, že například volí zaměstnance firmy provozující hazard,“ uvádí jednička kandidátky Občané pro Olomouc a členka přípravného výboru referenda Dominika Kovaříková.

„Je šokující, že hnutí ANO v Olomouci proklamuje ve svém programu další regulaci hazardu, a přitom do zastupitelstva vysílá osoby, jež jsou spojené s hazardní lobby. Hnutí ANO je tak velkou neznámou podzimních voleb a my cítíme silný závazek vůči občanům, kteří podepsali petici k referendu proti hazardu, je o těchto věcech informovat,“ dodává Pavel Bednařík, dvojka Občanů pro Olomouc.

Prohlášení naleznete na www.obcaneproolomouc.cz a www.olomoucbezhazardu.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Občané pro Olomouc

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…