Občanští demokraté skončili v Hustopečích na druhém místě

16.10.2014 20:30

Tisková zpráva hustopečské ODS k výsledkům voleb a k povolebním vyjednávání.

Občanští demokraté skončili v Hustopečích na druhém místě
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Děkujeme všem voličům za podporu a chceme je ubezpečit, že budeme "bojovat", abychom za čtyři roky dopadli lépe.

Gratulujeme vítězi voleb Sdružení nestraníků, které volby vyhrálo.

ODS obdržela od Sdružení nestraníků nabídku na účast v koalici, v Radě města. Nabídka "padla" na společném jednání vyjednávacích týmů v úterý 14. října 2014. Sdružení nestraníků jednalo společně s třetím v pořadí, kandidátkou Zdravé Hustopeče.

ODS získala ve volbách druhé místo a Sdružení nestraníků, Zdravé Hustopeče, tak i ANO, s kterým výše uvedené subjekty jednají o koalici v Hustopečích, deklarovali zcela jasně, že by se měl respektovat výsledek voleb.

"Osobně jsem závazek respektovat výsledek voleb slyšel na předvolební debatě,která proběhla na hotelu Centro v pondělí 29.9.2014 od lídrů výše uvedených uskupení. Sdružení nestraníků ústy Hany Potměšilové v tomto smyslu dokonce navrhovalo přijímat i povolební etický kodex", sdělil Jiří Kadrnka, předseda hustopečské ODS.

Dnes jsme oznámili vyjednávacímu týmu Sdružení nestraníků v reakci na jejich nabídku na účast v Radě města, že ODS je s ohledem na získané druhé místo ve volbách a na deklarace Sdružení nestraníků o respektování výsledku voleb, připravena s vítězem voleb jednat o pozicích místostarosty a člena Rady města Hustopeče pro občanské demokraty.

Touto tiskovou zprávou bychom také chtěli dementovat vyjádření Hany Potměšilové (kandidátky Sdružení nestraníků na starostku) pro Deník, kde se vyjadřovala, že si koalici s ODS nedovede představit. Hanka Potměšilová byla členem vyjednávacího týmu, který dal ODS nabídku na účast v koalici, Radě města Hustopeče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…